Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Praha přišla o dva digitální programy: Primu HD a televizi Noe od anonym - Noe i Inzertmax by mohly vysílat v republikovém...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2010 4:43

    bez přezdívky
    Noe i Inzertmax by mohly vysílat v republikovém muxu3 a pokud nechtějí do muxu3 celorepublikově, jistě lze pustit jen pro určitou oblast, podobně jako mux2 z Ještědu, nebo TV Pohoda, která je plánovaná v muxu3 taky jen pro vybrané oblasti.
    Snad jediná nevýhoda této varianty může být, že v muxu na 46.k. vysílala CDG na vlastní technologii, tedy odpadly náklady na pronájem od Čra, tudíž vysílací služby mohla CDG třeba nabízet levněji než v muxu3. Ale pokrytí je zas lepší ze Žižkova a Cukráku, než ze třech městských vysílačů CDG.
  • 23. 7. 2010 8:20

    bez přezdívky
    Na aktuální situaci s mux2 na Ještědu a budoucí mux3 s TV Pohoda/TV7 jsem poukazoval proto, že určitá regionalizace je technicky i administrativně možná i u jinak "celostátního" muxu a není tedy důvod Noe i Inzertmax neumístit do muxu3, naopak efektivně se tím využije již použitá frekvence a technologie.
  • 23. 7. 2010 10:45

    Pamětník
    Pral bych tem par exotum, aby se na ukor Primy HD dockali brzkeho experimentu v DVB-T2. Kdyz je ale CTU tak prisny a spravedlivy a nebude se otacet jak korouhvicka, asi nezmeni sve drivejsi prohlaseni, ze pilotni vysilani DVB-T2 povoli az po dokonceni analogove tmy. Jsem tedy celkem zvedav, jak to nakonec dopadne. V oblasti Praha - mesto fungoval kanal 46 celkem obstojne a prinasel i jisty nadstandard, ktery nevitali jen divaci, ale i vysilatel i televize. Jsou to komercni firmy a asi mely vykalkulovano, ze se jim to provozovat vyplati. Se sledovanosti v norme DVB-T2 ale zpocatku nemohou pocitat a je otazkou, zda se najde dostatek duverivcu, kteri si patricne prijimace opatri. Prima HD se dala prijimat na vetsine soucasnych TV, MPEG-4 se stal jiz standardem. Jak to nakonec dopadne u nas s DVB-T2, to je zatim loterie. Neverim v zazrak, ze v nejblizsi dobe pribyde nejaka nova skutecna televize, ktere by dosavadni kapacita MUXu v DVB-T nestacila. Spise jsou problemy s neochotou celostatne vysilat a hlavne platit vysilaci poplatky za celorepublikove pokryti. Chaos a "bordel" kolem DVB-T muze byt normalnim dusledkem stretu teoreticke snahy statniho regulacniho organu [CTU] a zajmu komercnich TV.
  • 23. 7. 2010 13:24

    bez přezdívky
    Po vypnutí analogu je plánován oficiální start DVB-T2, ale testy samozřejmě budou probíhat dávno předtím a buďte bez obav, že do doby oficiálního startu DVB-T2 zde nebudou televize s DVB-T2 tunery, viz nedávná zprávička SONY o další sadě DVB-T2 tunerů/demodulátorů pro nové televize. Protože jsou tyto zpětně kompatibilní s DVB-T nebudou mít výrobci důvod vyrábět televize zvlášť pro DVB-T a DVB-T2. DVB-T2 přijímače budou v té době tak běžné, jako je v dnešní době integrovaný dekodér pro mpeg4.
  • 23. 7. 2010 7:43

    bez přezdívky
    Nerozumím souvislosti s Muxem 2 z Ještědu ? To, že se tam objevila napřed jen Prima a Prima Cool. O něco později Nova a Nova Cinema. A Barrandov TV tam do teď není. To přece není trvalý stav. V srpnu v souladu s plánem TPP se tam musí Barrandov TV objevit. Zajímavější spíše je, že na Ještědu nebude Mux 3, což mi přijde šílené. Takže část občanů v Libereckém kraji ho bude muset chytat z Cukráku. Část z Bukové hory, těmto skupinám přijímajících,již jde. A část čeká na spuštění, Černé hory, což je i můj případ. A ti kteří nebudou patřit ani do jedné z těch tří skupin, jako, že jich je hodně. Tak těm zbývá pouze sat anebo net. Protože i Óčko i Z tam jsou volně, tak o ty tv nepřijde asi nikdo. Ale opravdu absenci i tak Mux 3, na Ještědu, nechápu.

    CDG se přece dohaduje s TV7 právě o to aby žádná vyjímka jen pro Brno, nebyla.A vyjímka v Praze s Noe, jim právě padla, což je naprosto v pořádku. Tak jak by mohli trpět a schvalovat vyjímku nějaké Pohody v Ostravě. To by také mělo padnout. Buď celoplošně nebo nic.

    Ať se Noe dohodne s O2 a bude to mít jako Óčko a bude klid.
  • 23. 7. 2010 9:24

    bez přezdívky
    Tak to zajisté je. Jenže je v tom více nežli bordel administritavně. Tedy dělá si s tím každý, co chce. Viz. i příspěvek nicka ivovi http://www.digizone.cz/clanky/praha-prisla-o-primu-hd-a-televizi-noe/nazory/156170/ což je přesné.

    Vrcholem absolutní drzosti je právě přístup TV7 která je ochotna vysílat všude, když ji odojováky v jednotlivých krajích zaplatí stát !!! Jinak chce vysílat, jen v Brně. To jsem snad ještě neviděl...Takovou drzost. Nevím proč by se stát měl starat o nějaké soukromé regionální vysílání ? Já to snad k něčemu potřebuju nebo co ? Ať TV7 vrátí licenci, když nemá na to si zajistit celoplošné vysílání.

    Jinak s tím Ještědem, to jsem z toho fakt nepochopil. Ano. To tam je. Je to technicky možné. Tedy je tam Prima klub, tedy R1 respektive je tam GENUS. Ano to je pravda. Až pojede Černá hora, tak pokud na ní bude u Prima Cool, RTA. Tak vlastně digitálně budu mít dostupné 3 regionálky.

    Pražskou přes SATELIT. Liberecký GENUS z Ještědu. A protože stejně musím mít natočeno na Černou horu k vůli Z1 a Public TV. /Absence Mux3 na Ještědu./ Tak ještě tedy tu, co bude na Černé hoře.

    Stejně tak na tom budou všichni kolem. Tedy buď budou mít pražskou z Cukráku nebo Ústeckou z Bukovky.

    Ovšem Noe nemá nic společného s regionalitou A Inzertmax také víceméně ne.

    Naopak, jak už zde také padlo, nyní mohou použít 46 na testy DVB-T2.

    Opravdu Noe a Inzertmax by asi měly následovat Óčko k O2.

    Aby se ten chaos a bordel kolem DVB-T trochu vyčistil.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).