Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Příběhy z historie českého internetu: Hardwarový MacGyver ze Seznamu od Thalarctos - Jooo to byla doba, pamatuji se jak jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 3. 2021 10:34

    Thalarctos

    Jooo to byla doba, pamatuji se jak jsem navstevoval "atari krouzek" coz nebylo nic jineho nez mnozirna "nelegalniho" software. A pamatuji si ze tam existovala "lista" do ktere se pripojil master kazetak, pak si vsichni pripojili sve slave ( sorry BLM ) a zmackli REC.Na masteru PLAY a uz to frcelo .. Sice to bude dneska nejakych 30+ let ale dodnes si pamatuji opcode nekterych instrukci z 6502ky. Pozdeji kdyz jsem programoval NLM moduly pro novell jsem se naucil shift + shift + alt + esc coz byl "debug mod" novellu o kterym asi moc lidi nevi a taky jsem s hruzou v ocich zjistil ze dokumentace muze mit 2.5 beznych metru A4 vyskladanych za sebou ;-) No a pak uz to jelo pres HP-UX/PA-RISC/ITANIA dal. Rad na ty doby vzpominam.

  • 12. 3. 2021 17:38

    TIRO

    Po ČVUT jsem nastoupil do Škodovky v Boleslavi. Počítačů tam měli dost, ale práce pro něj málo. Tak z nudy melouchařili. Počítali píšťaly k varhanám do Francie, balistické křivky pro střelbu na Ameriku, mostní konstrukce...... Byli to už starší pánové, ale hlavy so rozuměly úplně všemu. Věk byl tenkrát jenom číslo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).