Hlavní navigace

Přichází Exchange Server 2010. Office 2010 se začíná veřejně testovat

18. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Microsoft nedávno uvedla na trh nový Exchange Server 2010, jeden ze svých klíčových produktů pro business sféru. Uživatelům slibuje nižší provozní náklady (díky údajně až 90% snížení nároků na výkon disků je možné používat levnější SATA disky), možnost pracovat u jednotlivých e-mailů s expirací platnosti, systém včasného varování MailTips (například má upozornit na odeslání interního e-mailu mimo firmu), řazení e-mailů do konverzací a zvýšení mobility v podobě podpory více než 200…

Společnost Microsoft nedávno uvedla na trh nový Exchange Server 2010, jeden ze svých klíčových produktů pro business sféru. Uživatelům slibuje nižší provozní náklady (díky údajně až 90% snížení nároků na výkon disků je možné používat levnější SATA disky), možnost pracovat u jednotlivých e-mailů s expirací platnosti, systém včasného varování MailTips (například má upozornit na odeslání interního e-mailu mimo firmu), řazení e-mailů do konverzací a zvýšení mobility v podobě podpory více než 200 mobilních zařízení. (Tisková zpráva)

Dalším klíčovým produktem (nejen) pro korporátní klientelu má být i kancelářská sada Office 2010. Předpla­titelům MSDN a Technet programů Microsoft nyní zpřístupnil její druhou betaverzi. Některé z novinek jsme avizovali již v dřívějších zprávičkách Office 2010 vytáhne do boje se záškodnickým obsahem se sandboxem, Office 2010: odlehčený Ribbon i podpora pro online video nebo Office 2010 vůbec poprvé v edici Starter. Vedle bezplatné edice Starter má být další novinkou webová verze kancelářské sady Microsoftu. I ta se již testuje. Office 2010 se má objevit v příštím roce. Ještě ale dojde na širší veřejné testování, které se Microsoftu prý velmi osvědčilo právě u Windows 7. (Microsoft TechNet CZ/SK Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).