Hlavní navigace

Prima oživí z kómatu Davida Matáska a nasadí ho jako Poldu

17. 10. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: FTV Prima
Od neděle vystřídá Mordpartu Jiřího Bartošky nový seriál Polda v hlavní roli s Davidem Matáskem.

Seriál má osm dílů a režie se ujal Jaroslav Fuit. Kromě Davida Matáska diváci uvidí například Igora Orozoviče, Janu Kolesárovou, Ondřeje Pavelku nebo Lenku Vlasákovou. Seriál vychází z žánru buddy movie, jeho hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové. Komisař Michal Bříza (David Matásek) byl v roce 1995 při zásahu proti ruskojazyčné mafii postřelen do hlavy. Následkem zranění upadl do kómatu, z něhož se probudil po dvaceti letech. Do doby dotykových telefonů, sociálních sítí, navigací, testů DNA a také všudypřítomných zákazů kouření…

Michal se vrací do života i do práce jako superpolda z minulého století. Jako parťáka dostane mladého, uhlazeného kolegu Andreje (Igor Orozovič). Právě ta totální nesourodost obou protagonistů je zdrojem celé řady kuriózních situací, a jednotlivým příběhům tedy rozhodně nechybí humor. David Matásek je zde takový český Schimanski – svým chováním, komunikací, svéráznými postupy a v neposlední řadě i lehce omšelým zjevem, přibližuje seriálovou novinku Primy Marek Singer, generální ředitel Prima Group.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).