Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Přišel čas na vymýšlení nového názvu pro telefon od VM - Třeba já, SIP/VOIP bránu plus klasický bezdrátový přístroj....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 10. 2011 8:02

    VM (neregistrovaný)

    Třeba já, SIP/VOIP bránu plus klasický bezdrátový přístroj. Nabízí řádově levnější telefonování než mobilní operátoři - např. do Německa za 40 halířů za minutu.

  • 1. 10. 2011 12:43

    JKL (neregistrovaný)

    Zkuste se podívat do ceníků VoIP operátorů jako je např. Odorik, Mikrotech atd.

    Můžete používat svůj pevnolinkový telefon a potřebujete jen VoIP bránu (za jednorázových cca 1000,- Kč) a pak můžete používat jakéhokoli VoIP operátora a máte klasické pevnolinkové číslo.

    Konkrétně 60 minut na mobil za 120 od O2 je špatná nabídka, velice špatná! Vychází to na 2 Kč za minutu a je to účtováno na mobil a do zahraničí tarifikací 60+30 (první celá minuta a pak po započaté půlminutě) a pokud zavoláte na pevnou, tak ta se účtuje dokonce zlodějskou tarifikací 120+60 (za každý hovor se Vám účtují DVĚ MINUTY + každá další započatá minuta).
    Navíc těch 120 Kč musíte zaplatit KAŽDÝ MĚSÍC, ať voláte nebo provoláte třeba jen 50 minut a nebo jste na dovolené a provoláte jen 10 minut... A pokud těch 60 minut naopak přešvihnete, tak už to není za 2 Kč, ale za 5,20 Kč!

    VoIP od např. od Odoriku stojí volání na mobily v ČR jen 1,59 Kč; takže když provoláte 60 minut zaplatíte jen 95,4 Kč a navíc, když provoláte jen deset minut, tak zaplatíte jen deset minut. Neplatíte ŽADNÝ PAUŠÁL... A navíc platíte jen to, co skutečně voláte! Protože hovory se účtují tarifikací 1+1 (po sekundách od první sekundy hovoru)!!

    Takže když budete mít 30 hovorů po 20 ti sekundách (Ve stylu: "Ahoj, když můžu přijít?" "No klidně se stav dneska v pět" "Dobře, ahoj" ), tak u O2 Vám naúčtují 60 minut a zaplatíte 120 Kč... Ale Odorik Vám naúčtuje jen, to, co jste provolal - takže 10 minut a zaplatíte 15,90 Kč!!

  • 1. 10. 2011 18:36

    Pavel (R)

    Taky tak - mám UPC, ale VoIP telefon od jiného poskytovatele. Když koukám do seznamu kontaktů, tak z mých známých mají "klasickou" pevnou linku 2 a oba jen kvůli tomu, že mají v rodině zdrav. postižené a kdysi tu linku dostali zdarma s paušálem pál šupů. Pak tu vidím asi 15 VoIP linek a zbytek jen GSM čísla (mnozí i víc než jedno).
    A k otázce nového názvu? Nechat telefon, jako vzpomínku. Ono se to sice dávno nepodobá té krabici s kroucenou šňůrou a otočnou číselnicí (kterou, když jsem chodil v 80. letech na gympl, měli ze třídy asi 3 a když jsme se v r. 1973 přistěhovali na sídliště, tak jediný přístroj v paneláku měl doktor), ale stejně se pořád říká, že telefon zvedáme a pokládáme nebo zavěšujeme. Ač mám pocit že děti pod těm pojmy vidí zvednutí/položení přístroje ze/na stůl, event. zavěšení na krk ;-).

  • 3. 10. 2011 12:54

    Fido (neregistrovaný)

    Ja taky. Ale jen jsem vyuzil to, ze uz mam doma router a koupil WiFi IP telefon.

  • 1. 10. 2011 11:55

    jiří (neregistrovaný)

    Pevná telefonní linka se vyplatí jako přídavek k pevnému připojení k Internetu (ADSL, nebo přes UPC). Výhodné je hovorné na jiné pevné linky, což mohou být úřady, firmy a často i jiné domácnosti s pevnou linkou. O2 nabízí i docela zajímavé ceny při volání na mobil (používám 60 minut za 120 Kč včetně DPH). Výhodou může i být i číslo pevné linky, na kterou dáte levný záznamník, a budete ho uvádět jako své kontaktní těm osobám, kterým nechcete dát svůj mobil (aby vás volali v nevhodnou dobu). Takže, když už máte internetovou přípojku od někoho, kdo nabízí i pevnou telefonní linku, doporučuji vzít. :)

  • 1. 10. 2011 12:23

    a8n (neregistrovaný)

    Zrovna volání na mobil s tarifikací 60+30, cenou 2 Kč/min a nucenou konzumací je oproti nabídce VoIP těžce mimo. Výhodné mohou být za specifických předpokladů Volání a Volání zahraničí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).