Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč Bitcoin nikdo neřídí, a přesto funguje od Bitcoin funguje - ale také má všechny negativní vlastnosti anarchie. Je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 10. 2018 12:40

    Bitcoin funguje (neregistrovaný)

    ale také má všechny negativní vlastnosti anarchie. Je to jak Divoký západ. Jestli mají kryptoěny přežít, tak musí získat důvěru běžných uživatelů. A tu jen tak nezískají, když jsou sice na jedné straně "nevystopovatelné", ovšem na druhé straně množství peněz ukradených hackery přesahuje snad všechno, co kdy bylo v historii odcizeno bankovními lupiči. Bitcoin nikdo nekontroluje, ale také není žádné pojištění vkladů, žádný chargeback... Bitcoin sice státy mohou jen obtížně kontrolovat, ale také se jen obtížně dovoláte práva, když se stanete obětí zločinu - a kolem kryptoměn těch zločinů a podvodů je více než dost. Podle mého názoru bude muset v budoucnu vzniknout jakýsi hybrid - technologie blockchainu, ovšem s bezpečnostními zárukami na úrovni kreditních karet. Jak by to mělo fungovat, to si představit nedokážu a patrně to je i v současnosti považováno za neřešitelný problém. Musí se ale vyřešit, jestli má být Bitcoin něčím více, než hračkou pro ajťáky a nástrojem pro spekulanty.

  • 25. 10. 2018 11:31

    lnd (neregistrovaný)

    Vychysta se to tehdy, kdyz nebude prevazna vetsina uzivatelu povazovat kdejakou smenarnu za neco bezpecneho. Pripadne az na provozovatele burz zaklekne regulacni urad, ktery jim neda licenci, pokud nebudou splnovat prisna bezpecnostni opatreni. Neustale ctu clanky jak na hacknuti do hot wallet staci zakladni hackerske nastroje, jak uzivatele nemaji ani zapnute 2fa, pripadne maji velke mnozstvi krypta na mobilni penezence. Clovek si musi uvedomit, ze byt svou vlastni bankou prinasi vyhody, ale i velkou zodpovednost.

  • 25. 10. 2018 10:35

    asdf (neregistrovaný)

    souhlasím, na druhou stranu však věřím, že se jednou technologie tak vychytá, že "peníze" nepůjdou hackery ukradnout

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).