Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč není nabídka ADSL? od Tom - Vážení,všichni se navážíte do Českého Telecomu,ale napadlo vás...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2003 22:51

    Tom (neregistrovaný)
    Vážení,všichni se navážíte do Českého Telecomu,ale napadlo vás jít někdy za některým z ostatních operátorů a požadovat po nich ADSL?Je přece konkurence,můžou si natáhnout vlastní dráty,nakoupit vlastní technologii jako ČT,spojit se a nabídnout ADSL společně bez ČT.Proč to asi neudělají?Jděte za nimi,že chcete připojit od nich telefon.Jak asi skončíte?Ale přijďte za nimi,že chcete připojit PBX pomocí 2 Mbitu a máte měsíční náklady na telefon cca 100.000,- Kč - už se jich nikdy nezbavíte a obchodní zástupci vám polezou až do postele.
    Je to samé jako s přenositelností čísla.Stále se argumentovalo,že nejde zavést,protože síť není plně digitalizovaná.Ale proč ji nezavedli mobilní operátoři?Oni mají digitální síť od samého počátku.Proč ji nezavedou nyní,když byla technicky spuštěná od 1.1.2003,a zavádí jí jen operátoři s pevnými linkami.
    Kritizovat je jednoduché,ale zkuste se racionálně a nezaujatě zamyslet nad situací a nad chováním zůčastněných.Jakákoliv jiná firma by se na místě ČT chovala stejně ne-li hůře,možná lépe.Cílem každé firmy je zisk a monopol je tajný sen každého vedení firmy.
  • 12. 1. 2003 22:56

    Petr (neregistrovaný)
    Placate hovadiny:

    Stejne tak jako kdyby jste tvrdil, at se dopravci vykaslou na Ceske Drahy a postavi si vedle svoje koleje. Uz vidim nadseni majitelu domu, jak mu tam nekdo rozkopava cely barak jen proto, ze tu ve vlade sedi par uplatnych idiotu a po domech vedou kilometry vyuzitelnych dratu, ktere se diky demenci nasich politiku nesmeji k nicemu pouzit.
  • 12. 1. 2003 23:50

    W. K (neregistrovaný)
    V 90% jiste mate pravdu. Stavet druhe koleje to je silna kava. Ale co treba vyuzit, ze se stavi nejaky bytovy dum, kde CTc, zadne draty nema a nabidnout najemnikum "konecne ten pausal a ceny jake maji byt". Nevim,- treba 99 Kc pausal a ceny o 30% mensi nez Home standard. Kolik se takovych bytovych domu stavi? Kolik je tech satelitnich podnikatelskych mestecek (ta takova ta kolonie domu za 7 milionu, kde mate pozemek o dva metry na kazde strane vetsi nez dum :-)????
    Jsou to tisice? Kde je podnikatelska dravost OLO? Proc do toho nejdou? Zadne "koleje" tam treba nejsou? Treba podnikatelske mestecko v Lesnim-Hluboke? Cca 30 domu pred dostavbou?
    Ja bych docela vedel proc do toho nejdou, byzniskejs na 5 let vychazi az od pausalu 3800 Kc/mes a cenach hovoru XY ;-)
    Me by se to libilo, cekat u zeleneho stolu do ceho nekdo ivestuje a pak se do toho "oprit" a pozadovat spoluucast na lizani smetany... A jake je pak podnikatelske riziko...?
  • 12. 1. 2003 23:56

    Tom (neregistrovaný)
    Jste na omylu.Dráty v domě nepatří ČT,ale vlastníkovi domu.Dráty ČT končí v rozvaděči na plášti budovy (nebo ve sklepe).Je zajímavé,že pokud je třeba natáhnout dráty pro 2 Mbit,tak se ty domy vesele rozkopávají a nikomu to nevadí.A je jedno pro jakého operátora to je.
  • 13. 1. 2003 8:23

    Dracula (neregistrovaný)
    Jak mohou patřit majiteli domu, když je tam natáhl ČTc? Tedy alepoň tak to bylo u nás, a když tam někdo své dráty má, tak mu je vytáhnou a natáhnou vlastní... : )
  • 13. 1. 2003 13:19

    Milan Berka (neregistrovaný)
    Hmmm, problem je tak trochu v tom, ze cela struktura Telecomu vznikla z dani vsech ostatnich a i v soucasnosti je to statni podnik. Alternativni operatori zaplati statu dane a z techto dani se pak zaplati nejake investice, ktere podpori jejich vlastni konkurenci, dost paradoxni situace. Pokud to vlastne stat(my vsichni) zaplatil kdysi telecomu, proc by si toto vsechno meli alternativni operatori zaplatit sami? Kde by na to asi vzali prostredky? Nejjednodussi bylo rozdelit Telecom stejne jako energetiky nebo plynarenske spolecnosti na mensi casti, ktere by pak alternativni operatori mohli koupit....a byl by klid.
  • 13. 1. 2003 22:21

    EW (neregistrovaný)
    Myslim si taky, ze to by mohlo byt dobre reseni a mozna snad i jedine. Jeste neni pozde a pokud stat ho neumi dobre prodat, tak at ho rozproda, mozna utrzi vice???

    EW

    p.s. Otazka na zahadneho pana Toma - chapu, ze jste jednim z manageru SPT - otazka zni: nepracoval jste nahodou pred tim u jednoho z hlavnich alternativnich operatoru? (mozna se ale hrube pletu.....)

  • 14. 1. 2003 10:22

    Vítězslav Novák (neregistrovaný)
    Kde to zaplatil? Jak to zaplatil? Kde je v minulých rozpočtech (pod)kapitola "Budování telekomunikačních sítí"?
    Kde, ach kde se nachází?
    Pokud nenachází, neplatil to stát, a neplatil z našich daní.

    Moc by se mi líbilo, kdyby to stát skutečně financoval a tudíž vlastnil. Pak by totiž nebyly žádné problémy s unbundlingem a nikdo by se nemusel ohlížet na jakoukoli a.s. Stát (Parlament) by prostě rozhodl. Stejně jako bude moct rozhodnout, že na koleje se pustí alternativní dopravci, kteří budou konkurovat ČD.
    Ale protože stát ty dráty, na rozdíl od kolejí, nefinancoval, tak je taky nevlastní. A s vlastníkem se musí dohadovat.

    Proč je to tak? Proč jedno ze strategických odvětví je v soukromých rukách? Zeptejte se Václava Klause. Pan Profesor vám to už vysvětlí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).