Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Profesní sebevražda na sociálních sítích aneb jak Air Bank vyhodila mluvčího od honza - Líbí se mi jak lupa umí udělat z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 7. 2012 8:11

    honza (neregistrovaný)

    Líbí se mi jak lupa umí udělat z naprosté krávoviny či pitomosti vyčerpávající článek s citacemi právních předpisů, názory všech zainteresovaných stran, a s relevantními poznámkami psychologa, psychiatra a odborníka na etiketu. V tomto článku postrádám už pouze vyjádření odbornka na slovo vzatého - světaznalého doktora Uzla.

    Chápu pak v případě takovýchto textů i oprávněné rozhořčení autora, když mu promptně neodpoví z Bílého domu, co by s takovým sexistickým mluvčím udělal prezident Barrack Hussein Obama. (Analogická věc se lupě stala v obří kauze zkopírovaného webu televize Nova, když z CBS nepřišla žádná odpověď ani po trojité urgenci samotným ředitelem lupy pro zahraniční vztahy a informace panem Pantoflíčkem).

    Lupo, jen tak dál, i bulvár se dá dělat dobře, takříkajíc seriózně, a články mohou obsahovat vyčerpávající informace. Ajťáci jsou zvídaví a nespokojí se s dvoupalcovým titulkem a pod tím třemi řádky textu jak to známe z pokleslejších bulvárních plátků. U bulvárních případů nás zajímají přesahy do všech blízkých i vzdálenějších vědních disciplín včetně práva.

    Díky za tyto články a na zítřek do článku o snídani pana Lukačoviče prosím nezapomeňte obsáhlejší vyjádření nutričního specialisty.

  • 4. 7. 2012 8:18

    Kybernet (neregistrovaný)

    Me to prijde jako vtipna ilustrace toho, ze facebook je sice blbina, ale vsichni ho berou jako soucast zivota - pracovniho i soukromeho - a peclive sleduji. Pro spoustu lidi je FB synonymem Internetu a i kdyz nam se to muze zdat zvrhle, je dobre s tim pocitat.

    Mam podobnou praci jako lide, popisovani v clanku a tyhle udalosti je pro me zajimave sledovat, takze jsem rad, ze o nich Lupa pise. Internet nejsou jenom technologie, ale hlavne lide, kteri je pouzivaji...

  • 4. 7. 2012 11:50

    honza (neregistrovaný)

    No u mě je to stejné. Proto se těším na článek o snídani Iva Lukačoviče, protože to je člověk, který internet určitě používá.

  • 4. 7. 2012 12:54

    Kybernet (neregistrovaný)

    Ano, to je. A nejkrasnejsi na tom je to, ze tihle lide nechodi na Lupu :)

  • 4. 7. 2012 11:01

    lolek (neregistrovaný)

    typická ukázka odtržení od reality. všichni ho rozhodně neberou, protože půlce národa je celý facebook úplně u ... vč. lupy a internetu vůbec. představ si, že někteří ještě čtou klasické noviny. Někteří nemají doma PC ani internet. to je co? o.O

  • 9. 7. 2012 10:32

    ppp (neregistrovaný)

    Kromě toho mohou některé informace v článku zavádět. Například se tam tvrdí, že by ho mohli vyhodit podle zákoníku práce:

    Za prvé, zákoník práce v § 55 odst. 1) uvádí jako možnost okamžitého zrušení pracovního poměru zaměstnavatelem, porušil-li zaměstnanec povinnost vyplývající z právních předpisů vztahujících se k jím vykonávané práci zvlášť hrubým způsobem. Co je zvlášť hrubý způsob už zákoník práce nedefinuje, to je na posouzení zaměstnavatelem a případně soudem.

    Možná jsem něco přehlédl, ale nezdá se mi, že by RK porušil nějakou povinnost vyplývající z právních předpisů.

    Dále se v článku píše, že

    po kritice ze strany Pavla Šraiera, který na Facebooku napsal "Když má tiskový mluvčí svůj profil na sociální síti veřejný (...)", Rostislav odpověděl pro PR profesionála stěží uvěřitelnou reakcí:

    Tato věta by mohla působit dojmem, že citovaný příspěvek Pavla Šraiera je onou kritikou, na niž RK reagoval v článku dále citovanou reakcí. To tahle věta ovšem ve skutečnosti neříká, a také to tak nebylo. Citovaný příspěvek PŠ je totiž až z následujícího dne po "reakci" RK. Nač RK doopravdy reagoval v článku citováno ani odkázáno není. Mnou zmíněná věta z článku pouze říká, že citovaný výrok PŠ napsal týž PŠ, na jehož (nespecifikovanou) kritiku RK reagoval. Ale toto není ze stavby věty na první pohled zřejmé. Proto si myslím, že je věta zavádějící a špatná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).