Hlavní navigace

Programový šéf ČRo by chtěl Odhalené do prime time na ČT

27. 12. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
27. 12. 2005

„Gorilí“ reality show Odhalení, kterou připravuje digitální stanice Český rozhlas Leonardo, by si zasloužila lepší vysílací čas a větší prostor v programu České televize. Myslí si to Jaromír Ostrý, nový programový ředitel Českého rozhlasu, který od 1. prosince nahradil ve funkci Josefa Havla, nynějšího vrchního ředitele ČRo. Musím se přiznat, že jsem byl z počátku k tomuto pořadu trošku skeptický. Teď je mi líto, že Kamba (samice gorily, kterou do pražské ZOO v průběhu reality show Odhalení dovezli ze zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem, pozn. DigiZone.cz) nemluví. Nasadil bych ji do prime timu, řekl Ostrý v nedělním rozhovoru na serveru Česká média.

Je mi trochu líto, že ČT nevyužila této „reality show“ ve svých hlavních vysílacích časech. Je to opravdu jiná reality show než ty, které ovládly televizní večery v Česku, uvedl Ostrý. Televize gorilám vymezila pravidelný vysílací čas na zpravodajském kanále ČT 24, kde se každý všední den po Regionech ČT 24 (po 20:00) objevuje pětiminutová reportáž – shrnutí dne. Tu samou reportáž pak mohou vidět diváci následující den ve dvou reprízách v rámci Dobrého rána na ČT 1, ČT 2 i ČT 24. Nepřetržité televizní vysílání z pavilonu goril v pražské ZOO mohou diváci sledovat na internetové stránce www.rozhlas.cz/od­haleni.

MMF24

Jaromír Ostrý donedávna vedl Český rozhlas Brno, nejposlouchanější regionální stanici veřejnoprávního rozhlasu. Začátkem letošního roku také uspěl ve výběrovém řízení na ředitele brněnského studia České televize, do funkce ale z rodinných důvodů nenastoupil.

Více o projektu v článku Odhalení: tak trochu jiná reality show.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).