Hlavní navigace

Programy ČT od tohoto měsíce dostupné přes satelit na Slovensku

1. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
1. 10. 2007

Televizní diváci na Slovensku si budou moci už od tohoto měsíce objednat dekódovací karty pro satelitní příjem prvních dvou programů České televize. Veřejnoprávní ČT přitom dosud kvůli autorským právům na Slovensku téměř nevysílala, pokud nepočítáme terestrický překryv několika vysílačů v pohraničí a dohodu s jednou z asociací provozovatelů kabelových televizí.

ebf - partner 1

Programy ČT 1 a ČT 2 začneme nabízet na Slovensku v tomto měsíci, potvrdil v rozhovoru pro server Parabola.cz Tomáš Bujnoch, obchodní ředitel společnosti Gital, jednoho ze dvou distributorů dekódovacích karet pro příjem satelitní služby CS Link. Příjem kanálů ČT 1 a ČT 2 nebude zvlášť zpoplatněn. Cena karty a všech tarifů bude stejná a nezáleží na tom, zda je karta používána na území České republiky nebo Slovenska, dodal Bujnoch.

Kromě ČT si budou moci diváci na Slovensku objednat prostřednictvím karty Gital také programy Public TV, HBO, CS Film, Galaxie sport a XXX Xtreme. Součástí nabídky nebudou filmové kanály FilmBox a Nonstop Kino, které si provozovatel zajišťuje pro slovenský trh jinou cestou. Součástí nabídky firmy Gital není ani digitální kanál ČT 4 Sport, který se musí kvůli vysílacím právům pro sportovní přenosy omezovat pouze na území České republiky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).