Hlavní navigace

Projektor s Androidem BenQ i500 Smart LED

27. 7. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: BenQ
UVNITŘ GALERIE – Atypický design a operační systém. Nic z toho není ve světě projektorů obvyklé. K dispozici je ale i bezdrátový přenos audia i videa.

Přenosný LED projektor (21 990 Kč, resp. slovenských 809 €) o hmotnosti 1,3 kg je postaven na operačním systému Android s přístupem k aplikacím v obchodu Google Play. Vyveden je v moderním stylovém designu připomínajícím při pohledu zepředu dalekohled. Na zadní straně je doplněn do zlaté barvy laděnou mřížkou s krytkou, pod níž se ukrývají elegantně umístěné konektory.

O reprodukci obrazu s přirozeným rozlišením 1280 × 800 bodů (HD Ready, o převodu na Full HD není nic známo) se starají dva LED zdroje s udávanou životnosti až 30 000 hodin a světelným tokem 500 ANSI lumenů. Optika má fixní zoom a na metrovou vzdálenost je schopna vytvořit obraz s úhlopříčkou 203 cm (80").

K TÉMATU: Epson uvedl projektory s podporou HDR

Acer K650i: LED projektor se světelným tokem 1400 lumenů a 3D Ready

Epson představil nové domácí projektory 3LCD, kvalitní alternativu k televizorům

ebf - partner 1

Dva zabudované reproduktory jsou napojeny na zesilovač o výkonu 2× 5 W s přednastavenými audio režimy pro film, hry a hudbu. Díky Bluetooth můžete BenQ i500 využít i pro streamování muziky bez projekce, Wi-Fi zase poslouží pro připojení na internet a streamování videa například z YouTube. Přehrávat má jít ale také obsah z rozhraní USB, a to včetně „kancelářských“ formátů, zabudováno je HDMI i klasický Ethernet.

Uživatelské rozhraní má být „velmi přirozené a intuitivní“, k dispozici je dálkový ovladač a projektor prý plně podporuje bezdrátové myši a klávesnice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).