Hlavní navigace

Prozatímní šéf Českého Rozhlasu Karel Zýka upevňuje svou pozici ve vysílací unii EBU

24. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Své zvolení vnímám jako poctu nejen pro sebe, ale především pro celý Český rozhlas. Naše postavení v EBU je skutečně významné,“ konstatoval Zýka.

Po členství v poradním orgánu Výkonné rady Evropské vysílací unie (Operations Council EBU) bude prozatímní generální ředitel Českého rozhlasu Karel Zýka tomuto uskupení přímo předsedat. Oznámilo to tiskové oddělení veřejnoprávního média. Podle mluvčího Jiřího Hošny tak Zýka potvrdil pozici jednoho z nejvýše postavených zástupců ČRo v unii, která sdružuje evropské veřejnoprávní vysílatele. Vedle dosavadního šéfa techniky Českého rozhlasu má instituce v EBU také svého zástupce v osobě Reného Zavorala, náměstka šéfa ČRo pro program a vysílání. Ten zde zastává pozici člena Rozhlasového výboru.

BRAND24

K TÉMATU: Technický šéf Zýka dalším členem vedení Českého rozhlasu ve vysílací unii EBU

Své zvolení vnímám jako poctu nejen pro sebe, ale především pro celý Český rozhlas. Naše postavení v EBU je skutečně významné, respektované a jsme pro západní vysílatele důležitým partnerem. Operations Council EBU patří k orgánům, které se zabývají strategickými materiály a mají vliv na další směřování celé unie, uvedl prozatímní ředitel ČRo Karel Zýka. Operations Council připravuje podklady ke strategickým projektům EBU, a to zejména z pohledu obchodních strategií, jednání s klíčovými partnery z komerční sféry na evropské úrovni a posuzování obchodního, marketingového a technologického rozvoje veřejnoprávního vysílání v Evropě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).