Hlavní navigace

Názory k článku První letošní Ulici vidělo 1,245 milionu diváků. Pomohla Televizním novinám

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 1. 2012 9:05

    TV divák
    ...kdyz tak vsude vychvalovali VOYO v TV Panasonicich (Viera Connect), proc tam jeste nove dily Ulice nejsou. Vcera tam byl pouze posledni dil z 19.12.2011 a basta. Nerikali nahodou, ze tam bude moznost se vzdy podivat zpetne 14 dnu?
  • 12. 1. 2012 2:16

    Jirka
    Já vím, že pan Novák je horlivým zastáncem Primy a občas i Barrandova, zdejší diskuze čtu velmi poctivě ;-)
    Tak v té sledovanosti se docela shodujeme, Život je ples a Vyprávěj sleduji taky (i když seriál Vyprávěj sleduji teprve od třetí řady, neboli od loňského podzimu). Panství Downton jsem si prozatím odpustil, protože příliš neholduji historickým filmům a seriálům, nicméně jeho kvality akceptuji. Jinak kromě dvou výše zmíněných seriálů sleduji pravidelně na ČT také pořad Pošta pro tebe (dnes mě překvapila nová znělka, nový hudební podkres a inovované studio), dále seriál Everwood (každý všední den odpoledne) a každý pátek před půlnocí americký sitcom Město žen. Občas se podívám i na nějaký český film (např. nyní v neděli to byl film "Sama v čase normálnosti", včera zase film "Musíme si pomáhat"), případně na nějaký ten zábavný pořad (nyní v sobotu určitě nevynechám Hodinu pravdy). Zkrátka ČT u mě momentálně boduje. Co se týče Star Treku, tak tam se náš vkus rozchází, protože mezi "trekkies" jsem nikdy nepatřil a tenhle seriál i žánr jde zcela mimo mě.
  • 10. 1. 2012 19:01

    bez přezdívky
    Zajímavá protitelevizní agitka :) na jedné straně závislost na TV a na straně druhé nenávist k tomuto přístroji, v obou případech jde o extrémy, já tvrdím všeho s mírou...
  • 11. 1. 2012 1:59

    Jirka
    Posílám gratulaci na Kavčí Hory, seriál Život je ples mě baví a je jen dobře, že zatím oba díly měly sledovanost nad jeden a půl milionu diváků, a že diváci dokážou ocenit kvalitní českou seriálovou tvorbu. Tenhle seriál je podle mého názoru milý, pohodový, sympatický, zkrátka jsem s ním spokojený a užívám si ho stejně jako jsem si před rokem užíval seriál Cukrárna a loni na jaře seriál 4teens. ČT prostě umí dělat dobré seriály a doufám, že v tom budou pokračovat.
  • 11. 1. 2012 14:21

    Jirka
    Nedělám si srandu, nechte prosím každému jeho vkus a nechte na mém uvážení, co považuji za dobré a co za špatné. A když seriál Život je ples nepovažujete za kvalitní, tak co je podle Vás kvalitní seriál? Cesty domů, Ordinace v růžové zahradě ani Ulice to zřejmě nebudou. A jaké seriály pak zbývají z české tvorby? Už jen ty, které natáčí ČT, a ty u nás v Česku prostě nemají konkurenci, což je vidět i na sledovanosti, navíc seriály ČT jsou tvořeny tak, aby zaujaly celou rodinu a ne jen určitou věkovou skupinu. Mně se zkrátka Život je ples líbí a hodlám ho dokoukat až do konce. A ČT nedělá jen tvorbu o důchodcích, s důchodcema a pro důchodce, ve svém příspěvku jsem se zmiňoval i o seriálu 4teens, který pojednával o studentech gymnázia a který byl příjemně svěží, atraktivní a vtipný. Z vašich příspěvků mám pocit, že jste prostě vůči ČT zaslepený, ale to je čistě Vaše věc a já Vám Váš vkus neberu, ale je fakt, že ač mi je 25 let, tak častěji během týdne zapnu ČT1 než Primu Cool, která primárně cílí svůj program na mou věkovou skupinu.
  • 11. 1. 2012 18:16

    bez přezdívky
    4Teens jsem taky sledoval, ale ostatní mladé diváky asi moc nenadchnul podle příšerné kritiky a sledovanosti. Takže bacha, mám rád současnou tvorbu, ale občas jsem taky konzervativní a sleduju nějaké úleťárny pro starší. Takže existují ještě vyhraněnější lidi než já, kteří fakt nic jiného než Cool a Óčko nezapnou. Ale jestli vás ve 25letech baví seriál z domova důchodců, tak nevím nevím. Kdybych měl tímhle trávit každý pondělní večer ve svém věku, tak si sám sobě asi položím otázku, jestli jsem normální. A sorry, Život je pes rozhodně není seriál pro celou rodinu. Pochopte tu prosím, že dnešní teenagery nezajímá život seniorů a 99% z nich dá před tímhle počinem jednoznačně přednost seriálům typu HIMYM. Není co řešit. Neberu vám váš vkus, jen se nad ním pozastavuju. Já seriál Život jako pes beru jako znehodnocení mých koncesí. Kdybych měl vyjmenovat nejlepší české seriály za poslední roky, tak to jsou: Comeback, Letiště a Vyprávěj, které je cíleně dělané jako retro. Ale seriály typu Cukrárna a spol., jsou dělané jakoby současné, ale působí jako hodně dávné retro. Nemám nic proti seriálům pro důchodce, ale neměly by tvořit 90% tvorby ČT. Ještě že Dvořák zakázal natáčení vítěze Souboje seriálů, kde vyhrála další podobná hovadina - staří lidi, plytký děj, žádné zvraty, stokrát omleté komunistické tváře. A to tam bylo několik zajímavých počinů. Díky bohu za Petra Dvořáka v ČT a díky bohu za to, že vás věkem 25letých a vnitřně 60letých je poměrně málo. Jinak by náš život byl skutečně pes!
  • 11. 1. 2012 18:25

    bez přezdívky
    Jasný, máš tu zastánce a hned jsi jakoby na koni. Já ti neberu tvůj exotický vkus, ale aspoň uznej, že jsi ve své generaci se svým vkusem hodně vybočující hoch. Já tu nikomu nic nevnucuju, jen ti neustále vyvracím tvůj názor, kdy ty si myslíš, že já když jako mladý člověk sleduju pořady pro mladé, tak jsem zvláštní a ty a pár dalších exotů jste ti normální, když vás baví tvorba pro důchodce. Sorry, ale moc 25letých, co sledují Šípa a Život je pes v Česku nenajdeš, to mi věř. A nepouštěj se tu do mě proto, že tu prezentuju většinový vkus. Já si myslím, že můj vkus je běžný, normální a vhodný k mému věku. Tvůj je jiný, což někdy může být plus, ale neprezentuj se tu pořád jako ten, kdo má pravdu. Já uznávám, že mi lidi se zastaralým vkusem svým způsobem vadí, protože oni tak nějak brání určitému vývoji a progresu, ty uznej svoji zálibu v pořadech, které prostě drtivá většina mladých nesleduje. A nepiš tu furt bláboly o tom, že já jsem divný když sleduju reality show a stanici pro mladé Cool, a ty že jsi běžný mladý divák, který je nadšen veřejnoprávní inscenací z domova důchodců. To mi fakt už přestaň předhazovat, protože se tady tomu musí každý čtenář smát.
  • 12. 1. 2012 2:08

    Jirka
    Pokud tvrdíte, že seriál Život je ples není seriálem pro celou rodinu, pak jste ho asi nesledoval od začátku do konce. Jinak byste totiž věděl, že domov seniorů není jediné místo, kde se děj seriálu odehrává. Je zde totiž také evangelický farář se svou rodinou (syn pracující v domově důchodců, dcera studující střední školu) a potom je zde také bývalá divadelní herečka se svým pubertálním synem, který má nevyřešené vztahy se svým otcem. To jsou dějové linie, které v tomto seriálu mohou zaujmout i mladší publikum, takže bych netvrdil, že toto není seriál pro celou rodinu, každý člen rodiny si v něm může najít to svoje, co ho zaujme. A mohu vás ujistit, že v druhém díle tohoto seriálu se odehrávala v domově seniorů pouze zhruba jen polovina seriálu, druhou polovinu seriálu tvořily právě ty další dvě dějové linie, takže vnímat tenhle seriál jako seriál o domově důchodců je hodně povrchní náhled diváka, který o tento seriál jen zavadil z rychlíku. A ano, tento seriál mě v mých 25 letech baví a nestydím se za to, protože těžko bych v současnosti na českých televizních obrazovkách narazil na lepší a kvalitnější seriál (nepočítám-li seriál Terapie s Karlem Rodenem, který je někde jinde než všechny ostatní české současné seriály).
    Co se týče Souboje seriálů, tak to je doufám jen vtip, že vítězný projekt nebude realizován. Pokud to vtip není, tak předpokládám, že ČT vrátí peníze všem divákům, kteří hlasovali v tomto projektu pro svůj oblíbený seriál. Pokud se nemýlím, tak jedna SMS stála 13 Kč a pokud ČT nehodlá vítězný seriál realizovat, pak to bude její ostuda, že od lidí vybrala peníze za SMSky a vítězný produkt nevznikne. Osobně jsem fandil jiným seriálům než tomu vítěznému, rád bych viděl jako realizované dva seriály, a to sice Sedmeráka a Ambasádu, ale akceptuji i Babičku na inzerát, která v mém soukromém žebříčku skončila na třetím místě.
  • 11. 1. 2012 16:08

    Víťa B.
    Tak tak. Pan Novák si prostě myslí, že je vzorem úžasného vkusu a každý se musí dívat na to, na co se dívá on. A není zaslepený vůči ČT, ale vůči všem televizím kromě Primy. :))
    Se sledovaností to mám stejně jako Vy, Život je ples, Panství Downton, Vyprávěj na ČT. Ale teď se to obrátí, protože Cool začne vysílat seriál Star Trek: Enterprise a k tomu u Star Trek: Nové generace se už dobral do čtvrté řady, což jsou díly, které minule vysílal, když jsem žil v cizině a neměl jsem možnost je sledovat (4-5 řadu jsem dokonce neviděl nikdy, 6-7 potom vysílala ČT mezi 5. a 6. řadou Star Trek: Voyager a to už jsem to sledoval). Což Coolu hodí nějakých 9 hodin týdně a zřejmě pozici 3. nejsledovanější televize (po Nově a Nově Cinema) v mém osobním žebříčku
  • 11. 1. 2012 11:40

    bez přezdívky
    Děláte si srandu? Tohle je podle vás kvalitní česká seriálová tvorba? Ano, milé a pohodové to je, ale točit pořád dokola seriály o důchodcích typu Cukrárna nebo tohle je fakt průšvih jak dělo a jen doufám, že Petr Dvořák přenese Českou televizi z 90. let do současnosti co nejdříve. Život je pes je ostudou české seriálové tvorby. Okomentoval bych ho slovy nejznámějšího živě spojeného diváka z pořadu Hyde Park: Stáhněte tehle nemožnej pořad z obrazovky, fuj tajbl!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).