Hlavní navigace

První televizory Loewe One jsou už ke koupi. S bohatou tunerovou výbavou

9. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Loewe
Novinka, která má převzít pozici nejdostupnější TV tohoto výrobce, je už v Česku. Nabízet se bude ve dvou úhlopříčkách a Full HD, resp. Ultra HD (4K).

Loewe One 40 bude mít 40 palců, tedy 102 cm, rozlišení Full HD (1 920 × 1 080 bodů) a přijde na 30 000 Kč. Druhým modelem je Loewe One 55 se 140 cm, s rozlišením Ultra HD a cenou 52 000 Kč. I když oba přístroje patří do jedné řady, liší se mj. v šasi, na kterém jsou postaveny.

One 40 nabídne jednu tunerovou sadu, avšak v kompletní podobě, tedy včetně DVB-T/T2/C/S/S2, a jen bez zatím snad vůbec neužívaného DVB-C2. Všude, kde to má smysl, je i podpora kodeku H.265 HEVC. Obrazovka má pohledové úhly 178 °, jas 300 cd/m² a zabudován je stereo zesilovač 2× 10 wattů plus bassreflex. K dispozici je ale i výstup na subwoofer. Nahrávání je možné na externí USB disk a zabudováno je i jedno rozhraní USB 3.0.

ČTĚTE TAKÉ: Co Loewe chystá pro rok 2016 (aktualizováno o HDR)

Loewe One aneb První stupínek k dokonalosti…

Loewe má certifikaci serveru Tidal pro bezztrátové streamování hudby

ebf - partner 1

Loewe One 55 na dokoupitelném podlahovém stojanu.
Autor: Loewe

Loewe One 55 na dokoupitelném podlahovém stojanu.

One 55 se 140 cm má už zdvojené tunery, obrazovka má pohledové úhly taktéž 178 °, avšak jas je zvýšen na 450 cd/m². Zvukový subsystém je stejný, stejně jako nahrávání, které je opět možné na externí USB disk. Z trojice USB je jedno ve verzi 3.0 a jsou tu i čtyři konektory HDMI 2.0. Zdvojené tunery jsou tu využívány především pro rychlejší přepínání kanálů, klasický PiP (obraz v obrazu) u této základní řady možný není a jde pouze, stejně jako u Loewe 40, z externího A/V vstupu. Zda půjde z druhého tuneru nahrávat, ještě zjišťujeme.

Obě novinky pak pro streamování v rámci domácnosti poslouží jako klient a lze je rozšířit mj. i o funkci Bluetooth Music Player.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).