Hlavní navigace

PlayStation 3 je v USA k Internetu nejčastěji připojovanou konzolí

16. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Herní konzole PlayStation 3 od Sony je americkými uživateli k Internetu připojována častěji, než konkurenční konzole Xbox 360 od Microsoftu nebo Nintendo Wii. Vyplývá to alespoň z průzkumu agentury TDG, která oslovila dvě tisícovky lidí. PlayStation 3 má k Internetu připojení 78 procent jeho vlastníků, kteří byli v rámci průzkumu osloveni. V případě konkurenční konzole Xbox 360 jde o 73 procent jeho vlastníků. V případě konzole Nintendo Wii, která zaujala hlavně svým atypickým herním ovládáním,…

Herní konzole PlayStation 3 od Sony je americkými uživateli k Internetu připojována častěji, než konkurenční konzole Xbox 360 od Microsoftu nebo Nintendo Wii. Vyplývá to alespoň z průzkumu agentury TDG, která oslovila dvě tisícovky lidí. PlayStation 3 má k Internetu připojení 78 procent jeho vlastníků, kteří byli v rámci průzkumu osloveni. V případě konkurenční konzole Xbox 360 jde o 73 procent jeho vlastníků. V případě konzole Nintendo Wii, která zaujala hlavně svým atypickým herním ovládáním, jde jen o 54 procent.

Zajímavý je minimální rozdíl mezi produkty Sony a Microsoftu. PlayStation 3 i Xbox 360 využijí přístup na Internet při stahování her a jejich online hraní nebo nakupování multimediálního obsahu, ale Xbox 360 má hned několik handicapů. Není vybaven klasickým browserem pro surfování na Internetu a v základní výbavě chybí podpora bezdrátových sítí. Microsoft sice v novějším firmwaru doplnil spolupráci s komunitními servery, ale jen pro platící uživatele Xbox Live. (EuroGamer)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).