Hlavní navigace

Public TV ukončí zkušební vysílání, od ledna pojede naostro

14. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 12. 2007

Satelitní stanice Public TV přejde od Nového roku na řádné vysílání a ukončí provizorium, kdy většinu jejího programu tvoří pořady dodávané smluvně od Regionální televizní agentury (RTA) a Československé filmové společnosti, provozovatele filmového kanálu CS Film. Serveru DigiZone.cz to řekl Luděk Vinš, prezident společnosti PublicCom a předseda představenstva Strojexportu, kterému Public TV patří.

ČTĚTE TAKÉ:

Zkušební vysílání ukončíme ke konci letošního roku. Od ledna začneme vysílat z vlastního studia v budově Strojexportu, uvedl Vinš. Public TV dosud vysílala z pražského studia RTA, které rovněž zajišťovalo veškeré odbavení a distribuci signálu. Stanice také postupně omezí spolupráci s RTA a zřejmě ukončí přebírání starších českých a slovenských filmů od CS Filmu. Původně PublicCom uvažoval o tom, že CS Film odkoupí, tento plán už ale není podle Vinše na pořadu dne. Nabídka filmů na Public TV se rozšíří, půjde také o zahraniční snímky, dodal Vinš.

Public TV od ledna nabídne vlastní zpravodajství a publicistiku z Prahy a středních Čech. Zajišťovat ji budou dva interní štáby a několik externistů. Zároveň probíhají konkurzy na moderátory této televize. Postupně bychom chtěli mít redakční zastoupení ve všech regionech, řekl Vinš. Celkově by měla Public TV zaměstnávat asi sedmdesát lidí a uvažuje o zprovoznění druhého většího studia v suterénu budovy Strojexportu na pražském Václavském náměstí.

BRAND24

Program Public TV vysílá prostřednictvím satelitní služby CS Link (pouze na kartách od společnosti Gital), v pražském a středočeském zemském digitálním multiplexu B a šíří ho vybraní kabeloví a IPTV operátoři.

Rozhovor s Luďkem Vinšem přinese server DigiZone.cz příští týden

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).