Hlavní navigace

Quora může být návyková. Jak se bránit?

8. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na www.quora.com najde nepřihlášený jen holou stránku přihlašovací. Zapsat se jako uživatel však nestačí — musíte nadto sledovat alespoň pět lidí, námětů nebo otázek, jinak se Quora stále tváří, že vám neukáže nic. (Kontakty z Facebooku nebo Twitteru sama chytře nabídne.) Jakmile si však přidáte to, co vás zajímá, nebo ty, kteří vás zajímají, začne se na vaší uživatelské stránce odvíjet nekončící proud zajímavého a může být těžké odtrhnout se. Nemusíte znát tu nejlepší odpověď — stačí číst,…

Na www.quora.com najde nepřihlášený jen holou stránku přihlašovací. Zapsat se jako uživatel však nestačí — musíte nadto sledovat alespoň pět lidí, námětů nebo otázek, jinak se Quora stále tváří, že vám neukáže nic. (Kontakty z Facebooku nebo Twitteru sama chytře nabídne.)

Jakmile si však přidáte to, co vás zajímá, nebo ty, kteří vás zajímají, začne se na vaší uživatelské stránce odvíjet nekončící proud zajímavého a může být těžké odtrhnout se. Nemusíte znát tu nejlepší odpověď — stačí číst, hlasovat, komentovat…

ebf - partner 1

Jestliže občas skutečně potřebujete něco zjistit na Quoře, a přitom vám hrozí, že úvodní stránka odvede vaši pozornost a připraví vás o čas, zkuste nepřistupovat na www.quora.com, nýbrž si vytvořte vstupní záložku jinou. Pěkně nudná a statická je kupříkladu www.quora.com/a­bout, ale posloužit jako vstupní body mohou třebas i www.quora.com/in­box (nechodí‑li vám mnoho zpráv) nebo www.quora.com/cre­dits.

Kromě toho obsah Quory ve skutečnosti je dostupný i nepřihlášeným — prohledávat jej můžete prostě Googlem — s parametrem site:quora.com. Pohodlné je to sice podstatně méně, ale můžete tak alespoň nahlédnout.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).