Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Rádia dostanou nové dlouhodobé licence. Kdy přejdou na digitál? od Leoš E. - To je špatná anketa na otázku kdy se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2009 1:48

    Leoš E.
    To je špatná anketa na otázku kdy se vypne analogový signál, to neví nikdo jak to bude. Spíše bych se zeptal jestli už nyní by jsme chtěli první vlašťovky digitálního rozhlasu.
  • 20. 9. 2009 7:46

    TW
    Tento postup který navrhujete má ale jedno úskalí - licence nekončí všem stejně. Takže podstupujete riziko, že se lidi na celou digitalizaci vybodnou a místo toho, aby si koupili přijímač si přeladí na jinou stanici, které ještě licence neskončila. Podle mne jsou tyto přechodné licence kde je jasně řečeno "pokud to prodloužení chcete, musíte jít do digitálu podle našeho harmonogramu" lepší než to co navrhujete vy, i za cenu oddálení digitalizace a určitého dočasného zakonzervování trhu.
  • 20. 9. 2009 5:14

    K-A-R-L-O-S
    Ano,vlaštovky posílené silnými dotacemi nebo zdroji financí,protože průkopník to bude mít těžké uživit něco o co ještě není jasný zájem a teprvka se vše rozbíhá,přesně jako u O2 4 sítě MUX TV.
  • 20. 9. 2009 7:40

    bez přezdívky
    Otázkou ale je několik věcí. Za prvé bude Wave na takovou věc stačit ? Je to stanice víceméně pro labužníky, těch zase není tolik. Za druhé je dostupné i v DB-S/T. Díky neschopnosti uspořádat předčasné volby, je současná sněmovna stále v činnosti a tím pádem i zastánci Wave, kteří ho chtějí vrátit na FM. Kam konec konců patří, když si všichni ostatní na něm budou moci vegetit až do roku 2025.
  • 20. 9. 2009 8:42

    bez přezdívky
    Ještě dodám. Nova má být vypnuta všude 2012 ? Nepletu-li se ? ČRa se vzdaly svých netových a telekomunikačních aktivit. Respektive odprodaly je T-Mobile. Zároveň se vyjádřily, že se hodlají věnovat především zajišťování televize a rádia. Domnívám se, že tím nemyslely pouze, změnu zákona a výstavbu Muxu 5 s jasným cílem, zcela vyšachovat ze hry CDG. Ale, že se tím mluví už i o DAB+. Prodejem netových aktivit, získavají nejen volné ruce na to, se věnovat takovým věcem, řekněme po stránce kapacit atd. ale také nějaký ten kapitál, že. Ovšem zároveň se vyjadřují, že do L-Bandu oni, v žádném případě nepůjdou a tam bude zřejmě působit jen Teleko, jenže to zase kapitál nemá, tedy hovořilo se snad, s odřenýma ušima o 5 vysílačích nebo kolika, prozatím. Jenže opakuji. 2012 je vypnutá už Nova. ČRa se evidentně připravují. Takže sice doběh licence 2013 Impulsu a F1 by byl krkolomný termín, přesto si myslím, že by se to zvládnout dalo, když by se chtělo. Jenže oni si tu úmyslně zavedli šaškárnu, obdobného typu jako absolvovali s Novou a Primou. Čili zdržování a zdržování. Žádný tlak trhu, kdy by tam museli aby nekrachli. Ne, pěkně pomaličku, posoudružsku, jen aby náhodou nemuseli něco dělat. Pěkně s jistotou a klídkem. No tak to tady je. 2025 začnou.
  • 20. 9. 2009 7:34

    bez přezdívky
    Ovšem mějme, v červnu 2010, na paměti, že tomu, tak nemuselo být. Když by nebylo jistých poslanců. V roce 2013 končila licence Impulsu a Frekvenci 1, to jsou dle průzkumů poslechovosti první a třetí nejposlouchanější stanice ve státě. Když by se jim uměle neprodloužila možnost, zažádání si o licenci až do roku 2025, muselo by se buď ukončit vysílání zcela nebo přejít do digitálního vysílání. Pokud by se samozřejmě 2013, nevypsalo nové výběrové řízení na frekvence které používají, u kterého ovšem by nebylo zaručeno, že ho zase vyhrají. Prodloužena licence už jim jednou byla. Samozřejmě digitální přijímače by se za těhle okolností dovezly. A mohlo se to klidně 2013 odstartovat. Pokud vezmu v úvahu, že jde o první a třetí nejposlouchanější, tedy nějaký ten posluchač, existuje. Tak část by asi přešla na jiné stanice, ale část by si ten přijímač koupila. A bylo by zdárně odstartováno. Tomuto poslanci zamezili, na nátlak Zelenkovi lobby, kdy by se dalo říci, že soudruzi chtěli své komunistické jistoty a klid k práci,, dalo by se parafrázovat. Takže naším úkolem zase je, jim zamezit aby byli zvoleni, když dělají takové hovadiny a zdržují gigitalizaci rozhlasu o 10 let.
  • 21. 9. 2009 19:29

    bez přezdívky
    No dobře, ale alespoň, jak by jim končily licence, tak by tam postupně jedna po druhé přelézaly. A lidé by měli možnost výběru, zda si tedy chtějí přeladit na ty, co ještě nepřešly anebo jít za těmi svými. Takto, kdy všichni zůstavají do roku 2025 na FM, tak nemá jít do DAB důvod vůbec, ale vůbec nikdo, vyjma snad nějakého sebevraha, co se nemůže uchytit nikde na FM, protože mu nikde nedají licenci a i pro takového je snad i výhodnější nežli do DAB jít na NET nebo do DVB-S, protože i tam má asi větší naději. To by už musel být opravdu hodně specifický a být si hodně moc jistý svojí klientelou, která prostě nikde v ČR žádné podobné rádio nenajde. I když i takové zde máme např. RADIO 1, Country Rádio atd. No a co. Tak se budou tedy všichni do roku 2025 plácat na FM a pak co, pak násilně FM vypnou a všichni radostně zařveme hurá DAB a bude se to plácat asi jako se plácá teď DVB-T. To mi opravdu můj nápad přijde přirozenější, lepší, tržnější atd. atd. V nějaké plánované přechody čehokoli a kamkoli už jsem tady nějak přestal za poslední roky věřit. To už bych raději aby si tam přelézali neplánovaně, jak to komu bude dobíhat, možná by to bylo lepší.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).