Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Rádio Česko a ČRo Leonardo letos zaniknou, nahradí je stanice mluveného slova od anonym - Vraťme se zpět do léta 2011, kdy pán...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 4. 2012 12:03

    bez přezdívky

    Vraťme se zpět do léta 2011, kdy pán Peter Duhan hovořil o "fousech" navázaných na 4 celoplošné okruhy a podívejme se současně na programové schéma Leonarda - to je tvořeno zajímavě i pořady přebíranými z jiných okruhů (Rádio Česko, ČRo Brno, ČRo Olomouc) a to je podstatné, že již vyrobený pořad zde nachází další "odbyt" a dá se z toho "poskládat" stanice s určitým zaměřením (poznání, objevy, cestování) - a to by měl PŘESNĚ TEN ÚČEL těch "FOUSů" - a jet na kombinaci platforem DVB-S/DAB+/NET ... !!!

  • 27. 4. 2012 11:04

    bez přezdívky

    Jak jsem zastáncem rušení a slučování "zbytečných" stanic ČRo do jedné pořádné a kvalitní, tak tento krok částečně nechápu.

    ČRo Česko a ČRo 6 jsou zrušeny naprosto oprávněně, a doufám, že se na novou stanici přesune část publicistiky a pořadů z Radiožurnálu, kterému se trochu odlehčí, aby mohl být konečně normálně naformátován, např. po vzoru zahraničních stanic.
    Ovšem rušení Leonarda a jeho slučování s ostatními stanicemi nechápu. Vždyť jediná jejich společná vlastnost je, že jsou to stanice mluveného slova - ale jinak se diametrálně odlišují a sloučením zas vznikne myšmaš. Navíc mi není jasné, proč nemohl ČRo Leonardo zůstat nadále jako digitální stanice, když má celkem slušnou poslechovost a jedná se o stanici edukativní, což je přesně to, co by měl ČRo v digitálním vysílání šířit - vedle několika hlavních stanic mít pár formátových, typu právě Leonardo nebo DDur.

    Tedy zase vzniká typicky české myšmaš řešení, které se mi moc nepozdává. Nová stanice mluveného slova měla být čistě informační a publicistická, sloučením s Leonardem tak utrpí jak jednota nové stanice, tak rozsah formátu (bývalého) Leonarda a to není dobře.

  • 27. 4. 2012 11:36

    bez přezdívky

    To ti celkem vysvětlím, proč se vrhli na Leonardo... Je to v tom to jejich, malé na stanici, velké na redakci...A tím je jim to trnem v oku...Nezapadá jim to do škatulek....Když by to měla být regulerní stanice musel by nabírat lidi nebo je odněkud převést...Když by to měla být redakce pro někoho, musel by některé propustit...Oni už to tady rozebírali... Prostě jim tento stav vadí, tak využívají situace a chtějí to odstřelit.... Jenže si neuvědomují, co dělají...Což by si zvláště Duhan, po tom všem, co kde v rozhovorech nažvanil o hudbě, uvědomit měl.... Ale pro blbé, já to klidně volně odcituji... Totiž nejlépe to tady napsal jeden čzenář DZ...Laicky jednoduše, po lopatě....Takže velmi volná citace a ne zase tak volná aby z toho nebylo jasné o co go.... Když si pustím Prahu dostanu tam informaci jak sázet růže a k tomu kničí Zagorová.... Když si pustím Leonardo dostanu tam informaci jak sázet růže a k tomu mi budou hrát Led Zeppelin... A to je to o co jde... Jsem starší pán, také si už na zahradě sázím kytky, ale poslouchám LEONARDO nebo BEAT. Neposlouchám Radiožurnál nebo Prahu. Takže o tohle jde. Duhan mluví hezky o reformě, mluví o WDR atd. atd. A pak chce odrovnat jednu z mála stanic ČRo, kde normálně hrajou ? Šílené....

  • 27. 4. 2012 12:33

    franta

    To zrušení Leonarda mě strašně štve. Jak kvůli pořadům, tak kvůli hudbě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).