Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Rádio Impuls je stále nejposlouchanější, dotahuje ho ale Evropa 2 od PV - strana 7 na http://www.median.cz/docs/RP_2009_3+4Q_prezentace.pdf

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 2. 2010 12:08

    PavlosPM
    Rozhodně bych neodsuzoval Frekvenci 1, jsem ještě ve věkové hranici pod třicet let ( jen tak pro upřesnění) a poslouchám prakticky jen toto rádio, řekněme nějaký ten rok. Vyhovuje mi jak hudební program, tak i program co se týče mluveného slova, včetně moderátorského složení.

    Neznamená, že když se jednomu nezamlouvá Frekvence 1, tak musí jít o naprosto špatnou stanici. Buďme rádi, že se dá alespoň malinko vybírat a skoro každý si najde to svoje ...
  • 14. 2. 2010 18:09

    Steve
    :-))) "S prominutím to už vypadá, jako souložící důchodci, když to mám říci takhle."

    Tak to se ti José opravdu povedlo. Jinak dík za názor.
  • 14. 2. 2010 18:13

    bez přezdívky
    Ono je to opravdu individuální,každý řekne něco jiného.Já třeba ten Dámský klub + ještě ta další trapárna o sexu co uváděla Asterová přímo nesnášel a od této doby se mi ta stanice tak zprotivila že jsem ji neslyšel už x let.
  • 14. 2. 2010 18:52

    Steve
    Nebyl přecijen lepší doktor Radim Uzel v pořadu "Červenání" na Nové Alfě? :-)))) To se člověk aspoň u toho i dobře pobavil.
  • 14. 2. 2010 18:56

    bez přezdívky
    PS: Uklidňovat mě může jen to, že takhle to vypadá v celém státě mimo Prahy.
    Tam mají 3 rockové stanice, Ethno stanici, Oldies stanici, Country stanici, Alternativní stanici, Dance stanici.. Atd.
    Takže hurá přes NET na pražská rádia.

    Ale jsou v zemi určité kuriozity např. v Olomouci budou 4 rockové stanice.
    Beat Classic Rock, Rock Max, Hey rockové hity a ještě Haná Sky Rock.

    Nebo Tábor. Tam mají téměř vše. Tedy 2x rock a to Beat a Rock Radio.
    Mají tam i Country rádio i Oldies Rádio. Jediné, co se tam nedostalo je Radio 1.

    Takže kuriozity jsou. Ale jinak nejsme na tom nejhůř. Protože máme 2 rocková rádia.

    Jsou města, kde do dnes není ani jediné rockové rádio a vybírají si tam jen ze světových popových hitů a z normalizačního komunismu.
  • 14. 2. 2010 19:27

    bez přezdívky
    Já si zase tehdy tj. tak před cca 10 lety nestěžoval.Na obyčejný dipól který jsem tehdy nastavoval tak týden než jsem byl spokojen jsem pochytal kolem 30 českých a slovenských stanic v FM takže výběr byl solidní.Příjem z Javoriny,V.Meziříčí,Tlusté Hory,Mladcové,Krížavy,Kamzíku a samozřejmě Kojálu tehdy fungoval spolehlivě. Dnes už moc přehled o FM nemám,ani mě to už moc neláká poněvadž je na DVB-S takový výběr že si ani vybírat nestíhám.
  • 14. 2. 2010 19:54

    bez přezdívky
    Kdepak,ze Slovenska jich bylo daleko víc. Já ten systém tehdy dělal především kvůli Fun rádiu z Kamzíku na 94,3 FM /než mi to zarušilo místní rádio Hity na 94,4 FM/.Jinak už si ty názvy moc nepamatuju,Rock FM jak píšeš určitě,vzpomenu si ještě na Slovensko 1,Rádio Děvín,Rádio Twist. Ale jak říkám,dnes je to už pro mě pasé,moc se o to nepokouším poněvadž jsem se od té doby přestěhoval /i když jen o cca 3 km/ a tady jednak nemám už na slováky nárok /kopec/ a jednak mi tady skoro všechno zaruší místní Radíkov z 92,8 FM který tu mám jen prakticky přes pole a skoro na něj vidím.
  • 12. 2. 2010 17:42

    bez přezdívky
    Nejposlouchanější jsou už nějaký ten rok:
    1) Impuls
    2) Evropa 2
    3) Frekvence 1
    4) ČRo 1 Radiožurnál

    Jediné, co se stalo bylo, že si kdysi vyměnila mezi sebou místa Evropa 2 a Frekvence 1. Kdyby nebylo této drobné změny, pak je to stejný furt...

    Takže, co se dělo loni. Impuls maličko upustil od svého normalizačního programu, jen česky a hraje sem a tam i nějakou tu zahraniční, ovšem změna byla tak kosmetická, že to jeho nad normalizací jásající posluchače nikterak neodradilo a nové jednoznačně neoslovilo.

    Evropa 2 je dynamičtější a zajímavější nežli Frekvence 1 a nelze se tedy divit, že ji kdysi předstihla...

    Frekvence 1, pro změnu normalizace přidala a opustila tedy program, který se až chvílemi blížil oldies programu a funguje nyní asi s nejhnusnějším programem, co kdy měla, nic méně, nikam ji to neposunulo...

    ČRo 4 Radiožurnál, je na tom furt stejně. Něco přibylo, jiné ubylo. A stále je na bramborovém místě a stejně s tím nic neudělá. Takže se ukazuje, že show s Barborou Tachecí odstartované v lednu 2009 a show s p.Medkem odstartované později. Stejně nic nezměnilo. Takže byly naprosto zbytečné
  • 13. 2. 2010 7:43

    bez přezdívky
    Z toho je zajímavé třeba tohle, cituji:

    ,,průměrný počet poslouchaných stanic v posledních 7 dnech (na posluchače) 2,32"

    Ano věřím, že je to pravda. Přestože máme zde ve městě přiděleno 18 (!!!) frekvencí, používám z toho 2, tak asi 8 hod denně Beat 107,8 a tak asi 1-2 hod denně Hey Čechy 97.1. Ostatní stanice považuji za nepřijatelné a neposlouchatelné, hrají tam nějaké kraviny, které se mi nelíbí.

    Číslo 2,32 zcela jasně dokazuje, to co tvrdím 20 let. Že stanice má být zcela jasně identická a zcela jasně a co nejúžeji vyprofilovaná, jen na přesně určitou vymezenou skupinu. Prostě každý si pouští jen tu svoji JEDNU stanici, maximálně 2. Což průzkum dokazuje ! Pokud chce firma vydělat. Musí mít třeba 5 stanic a každou udělanou přesně pro jednu danou skupinu. Nemůže mít mišmaš nebo kočkopsa nebo bez ladu a skladu nepoživatelný guláš. Což jich bohužel stále naprostá většina má. Ale je to blbost. Nemůže chtít oslovovat jednou stanicí všechny. Musí několika stanicemi oslovovat, každou někoho. Pak bude mít potencionální oslovení za celou firmu vyšší.
  • 14. 2. 2010 17:44

    bez přezdívky
    Jakej pesimista ? Když byla doba, kdy byl na F1 ještě Dámský klub, tak ta stanice měla svoji úroveň, tehdy tam i v poledne o muzice mluvil a věci hrával Josef ,,Zub" Vlček, jestli ti to jméno něco říká.

    Dobře, beru, že se to přežilo a že to chtěli oživit jakýmsi ,,sexy životem" a že se jim to i docela povedlo.

    Jenže, za ty roky, co jede, už poněkud vyčpěl. Unavil se. S prominutím to už vypadá, jako souložící důchodci, když to mám říci takhle.

    Na a k té muzice, když začali tenhle ,,sexy život" tak k tomu hráli fakt dobré oldies. Dobrým oldies, se prostě myslí oldies, tedy světové hity, nikoli nějaké trapné předělávky, bez šťávy a chuti, s pitomými texty, vyráběné pod dohledy soudruha cenzora z KSČ.

    Takže svým způsobem aspirovali na OLDIES RADIO / které v ČR velmi výrazně chybí, jediné dvě frekvence, má Oldies Radio, jako takové a to v Táboře a Praze http://www.play.cz/listen/listen.php?sh=olympic&bitrate=128&stype=WMA / takže oni se tomu docela blížili a mělo to smysl.

    Na víc šlo tehdy o krásné přerozdělení trhu. Tedy Impuls zosobňoval tuhle normalizaci nebo soc-pop nebo jak to chceš nazvat a F1 naopak tu světovost v dobrém slova smyslu. Takže každá celoploška jelo něco jiného a já v tom případě patřil k příznivcům F1.

    Jenže loni se stalo to, že IMPULS zjistil, že už to otlemené nacionalistické ,,hezky česky" tak netáhne. A začal přidávat zahraniční věci.
    Ostatně se začíná stylizovat do zpravodajské stanice a hraní jen na nacionalistickou nebo národní strunu nebo, jak to chceš napsat,
    se mu už nehodí do krámu.

    No a F1 udělala opak a to, co Impuls přidal na zahraničí, oni přidali na české, respektive ani ne české, jako spíše normalizační, soudružské.

    A tím jednak se to vzájemně k sobě více přiblížilo,
    tedy už není to krásné rozdělení, jedni to a jiní ono.

    A na víc samozřejmě pro mne se to tím stalo nesnesitelné,
    protože to normalizační vrzání prostě poslouchat nebudu
    a neposlouchal jsem ho nikdy i když je mi padesát. Prostě nesnesu ty blivajzny. Pust si OLDIES rádio a uslyšíš na čem jsem vyrůstal a co je moje mládí
    a co poslouchám. Komunismus, který se dnes line z F1 to rozhodně nebyl. Fuj tajbl.

    A tak z FM poslouchám BEAT, což je vynikající CLASSIC ROCK. A taky už i HEY, které taky loni změnilo program a taky hraje místo Hey, česky a nej
    nyni Hey, rockové hity, to můžeš. A pak ještě Vltavu.
    Více stanic se z FM v Liberci poslouchat nedá.
    Když už i F1 se dala na normalizaci. A Radiožurnál se zprasil v lednu 2009
    pod taktovkou Barbory Tachecí.
  • 14. 2. 2010 18:28

    bez přezdívky
    No, ne, tak když s tím začali, tak to mělo šmrnc... Teď už je to prostě unavený... Asterový je od té doby už taky o pár let víc, ne ? Jsou věci, co se nedají dělat do nekonečna. Nechci tvrdit, že by to chtělo někoho mladšího... To bych si asi přímo takhle nedovolil...Oni zkušenosti taky mají něco do sebe...Ale už mi ta F1 připadá, jako taková živoucí mrtvola...

    Tak i když je to v jedné firmě. Tedy Evropa 2 a Frekvence 1 u Lagardere. Tak musím uznat, že když E2 není taky moje parketa, tak tam, ten šmrnc jakýsi je. No a přece E2 byla za F1 a nyní je to už nějakou dobu opačně. Tak už to samo o sobě něco znamená. E2 se drží a F1 prostě upadá. Sice pomalu, ale upadá.

    No a pak je tady ten Radiožurnál. Jak jednou někdo napsal, na nějaké diskusi, tak ti jen čekají až F1 udělá nějakou chybu. No, co se tam stalo bych zrovna za chybu neoznačil, tedy tragickou. Ale za takovou půl chybu nebo zase sestup o pár schodů dolů k propadlišti. Určitě. Takže asi tak.

    Ostatně je mi to jedno, jak říkám v Liberci už 3 roky vysílá Beat a od konce loňského roku se dá poslouchat i Hey. Tak to není už tak špatný.
    Jako před 10 lety, když se u nás nechala z FM pouštět tak jedině ta Vltava.
  • 14. 2. 2010 18:40

    bez přezdívky
    No, ale základem je aby jsi měl výběr. Ten do dnes není. Co u nás v Liberci máme ti můžu říci přesně. Takže nyní zde už máme DVĚ stanice, co hrají rock, tedy BEAT a HEY. Pak tu jsou šmejdi s tou normalizací, jako Impuls, F1, RCL, DD atd.
    No a potom takoví ti tuctoví popaři jako E2, Kiss Délta, Černá hora, Hitrádio FM... Prostě nic zajímavého. Pak jedni křesťani s Proglasem atd.

    Takže, co tady chybí. Za prvé je tady nouze o country a folk. Mělo by sem přijít Country rádio nebo se někdo z místních dát na folk a country nebo já nevím, to tady děsně chybí...

    Pak tady chybí techno, nic takového tady taky není.

    Pak tady chybí alternativa, pražské RADIO 1 bych vítal, ne všemi deseti,
    ale všemi tisíci.

    Atd. A vůbec by neškodila nějaká jazzová stanice. Ale ta není ani jedna v celém ČR.

    Takže asi tak. Do teď byl výběr jen ze dvou věcí. Komoušského normalizačního popu
    a světového popu. Nyní se výběr zvýšil o rock. Takže jsou tu v nabídce 3 věci.

    Světový pop.
    Komoušký pop.
    A kvalitní rock.

    A to je vše. Kurňa to je výběr, jako stehno. V roce 2010 v libereckém FM.
  • 14. 2. 2010 19:38

    bez přezdívky
    Nejde o počet. Jde o nabídku. 30 českých chytíš. Ale 29 se z toho nedá poslouhat. Vždyť hrají všichni stejně. Je to totéž jako by jsi měl ve Sky Linku 30x namnoženou Novu. No tak ze Slovenska jsi tam mohl mít Rock FM , později Radio FM. Tak to by byla jedna dobrá stanice. Jinak asi nic. Jinak známí přijeli vždy ze Slovenska zcela otřeseni, protože pokud my máme dobré stanice alespoň v Praze, tak Slováci je nemají nikde.
  • 14. 2. 2010 15:30

    Steve
    Nic si z toho nedělej .... on Brt'a je takovej pesymista na tyto stanice :-) On nemá rád ani ty české písničky kterých se hraje na F1 mraky. Mě je jen něco málo nad 30 ;-) Jinak jedu přes NET stále naladěn na pražské Kiss 98,1 :-) To je moje oblíbená písnička. Kdepak nějaké Bontony či Zlaté Prahy. Ani City mě nijak neokouzlilo. Jinak at' si každej pěkně poslouchá, co je jeho uchu libo ... :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).