Hlavní navigace

Rádio Wave prošlo redesignem. Dostalo nový zvukový obal i upravené schéma

2. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální stanice Českého rozhlasu Rádio Wave prošla obměnou programového schématu a dostalo i nový slogan „Děláme vlny“. Změna se týká i zvukového obalu tohoto okruhu.

Digitální stanice Českého rozhlasu Rádio Wave prošla obměnou programového schématu a dostalo i nový slogan „Děláme vlny“. Změna se týká i zvukového obalu tohoto okruhu. Změny v programu si kladou za cíl zatraktivnit obsah vysílání a přizpůsobit jej více digitálnímu prostředí. „Wave vysílalo po několik let prakticky ve stejném programovém schématu,“ uvedl jeden z důvodů pro změny programový šéf Tomáš Turek.

ČTĚTE TAKÉ: Radiožurnál a Radio Wave uvádějí projekt Generace na rozcestí

Denní proud Radia Wave od 8.00 do 17.00 je rozčleněn na tři tříhodinové bloky, přičemž každého z nich se ujme jeden moderátor. Do denního vysílání je začleněno více živých, krátkých vstupů a osobních postřehů redaktorů. Významnou součástí denního proudu je nadžánrový hudební playlist, který od února 2012 připravuje nově jmenovaný hudební dramaturg Aleš Stuchlý. „Mnoho programových prvků je stále nosných a osvědčily se, ovšem jakožto celek program stále vycházel ze situace, kdy měla stanice FM frekvence,“ doplnil Turek.

cif 24 - early cena - média

NEPŘEHLÉDNĚTE: Novým šéfem Radia Wave je Tomáš Turek. Vystřídal Juditu Hrubešovou

„Princip dramaturgie Radia Wave zůstává stejný: budeme dávat prostor hudbě, kterou v Česku nehraje téměř nikdo jiný. Podstatou našeho playlistu ale nyní bude větší žánrová pestrost a výraznější reflexe nových trendů, které k nám pronikají ze zahraničí. Rád bych při selekci položil větší důraz například na elektronickou hudbu, která v současnosti zažívá zlatý věk,“ konstatoval hudební dramaturg Aleš Stuchlý. Ve večerním programu se několik pořadů přesouvá do nových časů pro vyváženější dramaturgii hudebního a publicistického obsahu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).