Hlavní navigace

České Radiokomunikace potvrdily zvýšení výkonu multiplexu 3 z Bukové hory

6. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
6. 10. 2009

České Radiokomunikace zvýšily výkon multiplexu 3 z vysílače Buková hora z původních 10 kW na 100 kW, což je plný povolený výkon. Tato informace se objevila v diskusi serveru Digizone.cz a přišel s ní čtenář Ondra Kurik. Zlepšené parametry příjmu multiplexu 3 z tohoto vysílače potvrdili v diskusi i další čtenáři Digizone.cz.

Serveru Digizone.cz tuto informaci oficiálně potvrdila i mluvčí ČRa Marie Fianová. Ano, mohu potvrdit, že k zvýšení výkonu došlo, uvedla Fianová pro Digizone.cz. Přechod vysílače na plný výkon umožnilo vypnutí analogového vysílání v Územní oblasti Plzeň, ke kterému došlo v noci z 30. září na 1. října. Multiplex 3 totiž vysílá z Bukové hory na 55. kanále, na stejném kanále přitom analogově vysílala i TV Prima z vysílače Jáchymov – Klínovec. Digitální signál z Bukové hory tak až do konce září 2009 vysílal se sníženým výkonem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).