Hlavní navigace

Regionální síť 8 Českých Radiokomunikací má další příděl, nový získal i Ivo Brabec

2. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Jihočeský podnikatel zároveň na svém YouTube kanálu referoval o tom, že v rámci nově spuštěného vysílače na Lipně chce provozovat vlastní informační kanál.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) byl v uplynulých dnech štědrý ke dvěma operátorům. Nový kmitočtový příděl získaly pro svou doposud nespuštěnou regionální síť nejen České Radiokomunikace (ČRa), ale také českobudějovický podnikatel Ivo Brabec. Pro ČRa už jde o desátý vysílač pro tento multiplex. Poslední lokalitou, která se objevila v elektronické databázi ČTÚ, je Zlín – Tlustá hora. Operátor získal na jižní Moravě 58. kanál a bude zde moci používat výkon necelé 2 kW (1995 W), což odpovídá necelým 33 dBW.

ČTĚTE TAKÉ: Regionální síť 8 Českých Radiokomunikací míří do Pardubic a Ústí nad Labem

BRAND24

České Radiokomunikace zatím stále tají, které subjekty by se v multiplexu měly objevit. Například v Praze už operátor v této síti šíří několik měsíců pouze programovou pozici označenou jako TEST. Podnikatel Ivo Brabec získal pro svou Regionální síť 1 kmitočtový příděl tentokrát v Hodoníně, konkrétně v areálu tamního cukrovaru. Vysílač bude mít výkon pouhých 10 Wattů, což odpovídá stejné hodnotě dBW, s horizontální polarizací. Brabec prostřednictvím svého YouTube kanálu zároveň informoval o tom, že na nedávno spuštěném vysílači pro Lipno chce spustit vlastní informační kanál.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).