Hlavní navigace

Názory k článku Roční podmínka a 7 000 euro pokuty za pirátský příjem satelitu

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2007 7:55

    Pamětník (neregistrovaný)
    Ladiku12 diky za vysvětlení. Ode dneška se tedy přestanu bát pirátů silnic, vždyť v citovaném zákoně se o nich nemluví a tak asi existují jen v bujné fantazii bulvárních novinářů. Hurá, ať žije všech 100% spořádaných uživatelů našich silnic a dálnic.
  • 15. 3. 2007 8:01

    mc (neregistrovaný)
    na to zákon. Viem o jednej veľkej akcii cca 300 panelákových vchodov, ktorá však skončila veľkým fiaskom, pretože sa nepodarilo dokázať komerčné využitie. Každý to mal pre vlastnú potrebu alebo na štúdijné účely. A aj keď niekto ukázal dodací list/faktúru, žiadne také zariadenie na nej nefigurovalo. Akurát z cien uvedených zariadení sa dalo vydedukovať, že sú nadhodnotené o čiastku podobnú cene dekóderu na čiernom trhu. Takže sa vlastne nestalo vôbec nič ...
  • 15. 3. 2007 11:30

    anonymní
    Ládíku, pirátství je hantýrka. "Pirátstvím" v oblasti neoprávněného příjmu kódovaných programů TV je myšleno porušování autorského práva, kterého se lze, m.j., dopustit způsobem uvedeným v zákoně č. 121/2000 Sb., § 43:
    (1) Do práva autorského neoprávněně zasahuje ten, kdo obchází účinné technické prostředky ochrany práv podle tohoto zákona.
    (2) Do práva autorského neoprávněně zasahuje také ten, kdo vyrábí, dováží, přijímá, rozšiřuje, prodává, pronajímá, propaguje prodej nebo pronájem nebo drží k obchodnímu účelu zařízení, výrobky nebo součástky nebo poskytuje služby, které
    a) jsou za účelem obcházení účinných technických prostředků nabízeny, propagovány nebo uváděny na trh,
    b) mají vedle obcházení účinných technických prostředků jen omezený obchodně významný účel nebo jiné užití, nebo
    c) jsou určeny, vyráběny, upravovány nebo prováděny především s cílem umožnit nebo usnadnit obcházení účinných technických prostředků.
    (3) Účinnými technickými prostředky podle tohoto zákona se rozumí jakákoli technologie, zařízení nebo součástka, která je při své obvyklé funkci určena k tomu, aby zabraňovala nebo omezovala takové úkony ve vztahu k dílům, ke kterým autor neudělil oprávnění, jestliže užití díla může autor kontrolovat uplatněním kontroly přístupu nebo ochranného procesu jako je šifrování, kódování nebo jiná úprava díla nebo uplatněním kontrolního mechanismu rozmnožování.
  • 14. 3. 2007 20:53

    ladik12 (neregistrovaný)
    Zákon 240/1996 Sb.:
    Čl.101 Definice pirátství:
    Za pirátství se považují následující činy:
    (a) jakýkoli protiprávní čin násilí nebo zadržení anebo jakýkoli loupežný čin spáchaný k soukromým účelům posádkou nebo cestujícími soukromé lodi nebo soukromého letadla namířené:
    (i) na volném moři proti jiné lodi nebo letadlu anebo proti osobám nebo majetku na jejich palubě;
    (ii) proti lodi, letadlu, osobám nebo majetku v místě, které nepodléhá jurisdikci žádného státu;
    (b) jakýkoli čin dobrovolné účasti při použití lodi nebo letadla, jestliže ten, kdo se jich dopouští, ví o skutečnostech, které vtiskují této lodi nebo tomuto letadlu charakter pirátské lodi nebo letadla;
    (c) jakýkoli čin, který má za účel podněcovat nebo úmyslně usnadňovat čin uvedený v pododst. (a) nebo (b).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).