Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Roman Sysel (Taxify): Do dalších měst v Česku už nepůjdeme. Jsou pro nás malá od tom - ja opravdu nechapu o co taxikarum jde? vzdyt...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2017 22:28

    tom (neregistrovaný)

    ja opravdu nechapu o co taxikarum jde? vzdyt ty sluzby jako uber muzou vyuzit taky diky tomu, ze jsou profici dostanou se na vyssi provize, zbavi je to prostoju, zadny uber ridic jim rito nevyfoukne pac si ho prevezmou sami, navic maj vyhodu muzou ve spicce ject vyhrazenym taxi pruhem, cekat v centru na lukrativnich taxi stanovistich tak o co jim jde? jo aha z Hlavaku do Hiltnu by pres uber tezko obhajovali cenu 1500,- :D

  • 3. 4. 2017 12:54

    dalich

    Je pravdou, že legislativa zamrzla v 90. letech minulého století. A chtělo by ji aktualizovat. Ale zatím se tak nestalo, reklamace posílejte na Ministerstvo dopravy, silniční zákon pojem "soukromý řidič" nebo "privátní řidič" nezná. Kdo poskytuje přepravu osob za peníze, je vždy taxi a buď s taxametrem (další podmínky), nebo bez taxametru (opět další podmínky). Cokoli mezi tím je porušení zákona a nelegální činnost, ať se vám to líbí, nebo ne.

    A u zmiňovaného soudu jde o první instanci, MHMP se odvolal a jede se dál. A hlavně - tady přece vůbec nejde o Prahu, ale obecně o zákon o silniční dopravě - a tam je to definovano jasně.

    Takže buď se změní zákon, taxametry se vyhodí, metrologie nebude nutná, skončí povinné technické prohlídky a emise každý rok, skončí dražší povinné ručení, EET nebude pro taxi povinné -> a nainstalují se aplikace a všichni hurá na cesty vydělávat peníze ve "sdílené ekonomice". Anebo se zákon dodržovat musí, pak není divu, že taxikáři (hodní i zlí) oprávněně kříčí, že oni dodržovat zákon musí a Taxify a Uber ne (resp. musí taky, ale nedělají to).

    Sdílenou ekonomiku v tomto pojetí reprezentuje jen a výhradně BlaBlaCar (z těch velkých). Taxify i Uber je o zisku a výdělku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).