Hlavní navigace

RRTV udělila ČT pokuty za více než šest set tisíc

12. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 3. 2009

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním zasedání pokuty České televizi v celkové výši 610 tisíc korun. Sankce jsou za skrytou reklamu a vysílání nevhodného filmu před desátou hodinou večerní. Včera to sdělil ČTK předseda RRTV Václav Žák. Celkem půl milionu má ČT zaplatit za dva díly filmu Sametoví vrazi, který se vysílal na přelomu října a listopadu 2006. Pokutu rada udělila opakovaně, protože její první rozhodnutí zrušil soud. Podle Žáka „našel jedno pochybení“. Ve filmu jsou údajně scény, které se mohou objevit na obrazovkách až po 22. hodině.

MMF24

Celkem 110 tisíc korun má televize zaplatit za skrytou reklamu. Z toho 100 tisíc korun za rozhovor se zástupcem firmy provádějící genetické testy v pořadu Dobré ráno, 10 tisíc Kč za neoznačení sponzora pořadu Sama doma. Protože televize uznala, že udělala chybu, tak rada dala naprosto minimální pokutu, řekl Žák k posledně jmenované sankci. Maximální hranice je prý 2,5 milionu. Dvě desetitisícové pokuty za – podle rady nesprávnou – prezentaci sponzora dostala také hudební televize Óčko.

Zdroj: ČTK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).