Hlavní navigace

Ruská zpravodajská služba investuje do spambotů

10. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle Neowin.net (a dalších zdrojů) se ruská SVR rozhodla investovat až 1 milion dolarů do spam-botů. V plánu mají investovat do Monitor-3, Disput a Storm-1312. Právě do posledně jmenovaného půjde nejvíce peněz, až 700 tisíc dolarů. Storm-1312 je přitom systém spambotů schopných zaplavovat sociální sítě s obsahem podle vlastní potřeby. Zejména takovým, který je použitelný pro ovlivňování veřejného mínění. Cílem pravděpodobně bude místní ruská sociální jednička – VKontakte (v Rusku Facebook není…

Podle Neowin.net (a dalších zdrojů) se ruská SVR rozhodla investovat až 1 milion dolarů do spam-botů. V plánu mají investovat do Monitor-3, Disput a Storm-1312. Právě do posledně jmenovaného půjde nejvíce peněz, až 700 tisíc dolarů. Storm-1312 je přitom systém spambotů schopných zaplavovat sociální sítě s obsahem podle vlastní potřeby. Zejména takovým, který je použitelný pro ovlivňování veřejného mínění. Cílem pravděpodobně bude místní ruská sociální jednička – VKontakte (v Rusku Facebook není jedničkou mezi sociálními sítěmi).

Poznámka: Anglické články hovoří o Storm-13, v ruském originále je řeč o Storm-12.

Zdroj: Russia's SVR reportedly investing in spam-bots, Russia's spy agency invest $1 million in spam bot army

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).