Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Do pěti let budou dostupná auta, která se řídí sama, věří Sergey Brin z Googlu od Martin P. - Tomu se říká fachidiot-izmus ( viz wikipedia). Pokládal...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2012 10:49

    vasheg (neregistrovaný)

    Tyhle auta predpovedel uz v roce 1967 Nikolaj Nosov v knizce Neznalek ve Slunecnim meste :)

  • 27. 9. 2012 12:06

    Ondřej Kučera (neregistrovaný)

    To sice ano, ale ani on si nedokázal představit neuvěřitelnou zázračnost aktuální technologie:

    "Auto samozřejmě neví nic," odpověděl Krychlička, "ale přesto vás doveze, kam je libo, ovšem když zmáčknete tlačítko. Ve stroji je totiž takzvaná elektronková paměť. Paměť se tomu jen tak říká, protože auto jako by si doopravdy pamatovalo všechny trati, po kterých už jednou jelo. Každý nový automobil s tímhle zařízením jezdí nejdřív s řidičem - prostě jakýsi řidičský kurs. Na začátku učební jízdy zmáčkne řidič tlačítko s názvem nějaké ulice a pak tam s autem jede. Potom zmáčkne tlačítko s názvem další ulice a jede zase tam. Volant auta je spojen s elektronkovou pamětí, a když pak to tlačítko stisknete podruhé, elektronkové zařízení řídí už automobil spolehlivě správnou cestou samo a bez řidiče."
    ...
    "A proč je tedy v autě volant, když jezdí samo?" zeptal se Neználek. "To kdybyste náhodou potřebovali jet někam hodně daleko. Za město už totiž tlačítkové taxi samo nevozí, na takové cesty by musela být elektronková paměť příliš složitá. V tom případě si můžete sednout za volant a řídit. Jakmile vezmete volant do ruky, elektronková paměť se samočinně vypne a auto začne fungovat jako obyčejný vůz."

    Neboli: "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).