Hlavní navigace

Satelitní platforma Digi TV požádala o registraci v Česku

3. 8. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
3. 8. 2006

Čeští diváci by se mohli ještě letos dočkat další placené satelitní platformy. Po Maďarsku a Slovensku přijde i do České republiky rumunská satelitní služba Digi TV. Koncem června registroval český obchodní rejstřík společnost Digi Czech Republic, jejímž jediným majitelem je rumunská firma RCS a RDS S.A. Společnost v červenci požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o přidělení registrace k šíření placených satelitních programů.

Přihláška ale obsahuje formální vady, proto vysílací rada na svém včerejším zasedání vyzvala firmu Digi Czech Republic k jejich odstranění. Radní se budou žádostí znovu zabývat zřejmě na svém zářijovém zasedání, neboť termín pro odstranění chyb vyprší právě začátkem září. Digi TV by se stala přímou konkurencí placené satelitní služby UPC Direct, která má v České republice desítky tisíc odběratelů.

KL24

V Maďarsku a na Slovensku se Digi TV uvedla velmi agresivní kampaní, když zákazníkům nabízela výrazně levnější ceníky než konkurence. V Maďarsku dokonce první rok příjmu satelitních programů zdarma. Slovenská Digi TV zase nedávno získala do své nabídky oba programy veřejnoprávní Slovenské televize, které u konkurenčního UPC Direct chybí. Jednatelkou české pobočky Digi TV je Renata Čápová z Kladna.

Více o Digi TV v článku Do Česka se blíží nová a levná digitální satelitní platforma

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).