Hlavní navigace

Sber Bank na Sberbank.cz nenajdete. Sběr Baňk ano.

28. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pokud budete hledat „novou“ banku jménem Sber Bank na doméně sberbank.cz, máte smůlu. Doména patří někomu jinému. S věru originálním jménem firmy.

Sběr Baňk, to je všechno co najdete na www.sberbank.cz. Pokud jste snad hledali Sberbank, tedy „novou“ banku, tak tu musíte hledat na www.sberbankcz.cz – prostě proto, že jim „tu správnou“ doménu někdo vyfoukl. A dá se říci, že vcelku originálně – Sběr baňk, s.r.o. má sídlo v Hradci Králové a vznikla loni na podzim a najdete zde i vazbu na další podobnou doménu, sberbanka.cz. Skutečně se vám to nezdá, Sběr baňk, s.r.o. s IČO 288 23 281 existuje od 4. října 2011 (vlastníci IG Capital s.r.o. a IG debt s.r.o.).

BRAND24

Sberbank.cz, co není Sberbank, ale Sběr Baňk

Zaregistrována je samozřejmě i sber-bank.cz (a ani zde není vlastníkem Sber Bank CZ, a.s.) ale sber-banka.cz vůbec zaregistrována není. Je skoro až překvapující, že tuto doménu některý ze spekulantů ještě nemá. 

Sberbank k nalezení na sberbankcz.cz

Vlastnictví původní „očekávatelné“ domény sberbank.cz prostřednictvím k tomu pojmenované s.r.o. je velmi originální krok, a rozhodně umožňující snáze odolat případné žalobě s obviněním z účelového jednání a spekulací s jménem domény. Doména samotná má samozřejmě historii delší, takže je otázka, nakolik se historické záznamy podaří při případné rozhodčím či soudním řízení obhájit. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).