Musim rici, ze to pokryti je potreba opravdu zlepsit. V porovnanim s Mauerovym pruvodcem je tohle fakt zatim malo. Zatimco Mauera si dokazu pro sebe nejak hodnotove prelozit a mit alespon nejakou predstavu, tady mi uplne chybi zachytne body - a to hovorim o Praze.
Maureovi chybel z meho pohledu vlastne jen Don Pedro, ktery naopak zase nechybi v New York Times pruvodci Prahou. A tak par tipu pro doplneni na oblibene benchmarky, ktere zatim chybi: Auberge de Provence, Zahrada v opere, Kogo...
A na zaver konstruktivni pripominka:
Prumerne hodnoceni nema moc vyznam. Kazdy mame jine chute - coz znamena, ze clovek by mel mit moznost si "vybrat" hodnoceni sveho oblibeneho ochutnavace (nebo skupiny, pak ten prumer dostava nejakou vypovidaci schopnost). Proste s Frantou na vino nejdu, jelikoz ma zcela jiny chutovy vyber nez Lojza, kde se shodneme lehcich vinech. Zato s Kasparem se shodneme ve vine na vsem (krome nejlepsi vyvrtky cisnika, ale na te nezalezi) a pritom si nemusime davat to nejdrazsi...
Ke konkrétním českým průvodcům se tady nebudu vyjadřovat ;)
Ale jejich obsah znám a právě jejich zoufalý stav nás k založení Scuku motivoval. Konkrétně pražské restaurace mám hodně nachozené a tím myslím aktuální stav a reální návštěvy - ne dojmy. Největší problém průvodců u nás je, že se neustále papouškujou "osvědčená" místa, bez jakékoliv reflexe skutečného stavu. 2/3 jsou ve skutečnosti balast nebo místa žijící ze své pověsti z 90. let. Takové podniky na Scuku opravdu nechceme. Scuk prostě není telefonní seznam profláklých míst u nás, ale mapa dobrých míst, kam se zrovna chodí. ;)
Stejně tak jsme nechtěli uměle tlačit katalog k automatickému 100% pokrytí v den spuštění. Chceme aby uživatelé byli přitom, když se tvoří. Dosavadní podobu Scuku má na svědomí pár desítek "testerů" z neveřejné fáze. Počkejte na konec roku, kdy se počet Scukařů znásobí a budeme mít první čísla. ;) (jen pro perspektivu mrkněte na srovnání veřejné a neveřejné mapy na blogu http://blog.scuk.cz/post/880786238/vzedmuti-po-odpalu)
Co se týče osobních preferencí - na Scuku si hodně potrpíme na profily našich Scukařů, zkuste si je rozkliknout. Můžete si tak najít svoje oblíbence, přesně jak říkáte a těch se držet. Tenhle individuální aspekt Scuku budeme časem ještě posilovat. Naopak průměry a čísla se snažíme tlumit, upřednostňujeme zkušenosti Scukařů vyjádřené v dobrých textech.
Dekuji za pozitivni zpravu o duvodech vzniku SCUK, proto jsem pledoval za ten vetsi benchmark, abych vedel, jak si hodnoceni pro sebe upravit ;-).
Ale souhlasim s nazorem vyse, ze "zadna informace" je zcela rozdilny stav od hodnoceni "mizerie" a je vhodne mit v mape vsechno, vcetne tech, co neprosly alespon s malou kytickou. Proste pokud mi nekdo, s jehoz vkusem se zcela mijim, nedoporuci restauraci/podnik, neni to pro me duvod tam nejit. Stejne tak pozitivni informace od tehoz cloveka neznamena doporuceni. Kdyz mi milovnik ryb doporuci rybarnu, tak to ignoruji, kdyz ryby nejim. Ale kdyz moje temer vegetarianska kamaradka pohanela jisty podnik kvuli premire masa a tezkych vin v jidelnicku, hned jsem tam bezel s jazykem na veste...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).