Hlavní navigace

Sedm českých rádií získalo transformační licenci pro digitální rozhlasové vysílání

20. 9. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zato, že se česká komerční rádia přihlásí k digitalizaci rozhlasového vysílání, získají od vysílací rady prodloužení stávající licence do října roku 2025.

Hned sedm českých VKV stanic získalo na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) takzvanou transformační licenci, která jim umožňuje vysílat na analogových kmitočtech v FM pásmu až doby přechodu na digitální rozhlasové vysílání. Pojítkem k těmto rádiím je jejich majitel, společnost Media Bohemia. Jde konkrétně o Rock Rádio Šumava, Fajn Rádio Hity, Rádio Blaník Východní Čechy, Hitrádio Magic, Rádio Blaník Jižní Morava, Rádio Blaník Západní Čechy a Hitrádio FM Crystal.

cif 24 - early cena - média

Z ARCHIVU: Rádio Impuls se přihlásilo k digitalizaci, dostalo transformační licenci

Zažádáním o transformační licenci a jejich získáním se stanice zavázaly, že časem přejdou na digitální rozhlasové vysílání. Rada jim za tento slib prodloužila stávající licence až do 10. října 2025. Tato skutečnost se týká všech kmitočtů, na kterých daná stanice vysílá. Držitelem transformačních licencí už jsou z dřívějších zasedání například Rádio Proglas, Rádio Blaník Sever, Oldies Rádio nebo Hitrádio Orion. K závazku přejít časem také na digitální rozhlasové vysílání se už v dubnu 2011 přihlásila nejposlouchanější česká stanice Rádio Impuls.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).