Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Senát: Půl roku k dobru od Comtur - Senátoři i poslanci, jedna sebranka. Za nicnedělání obrovské...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 4. 2000 9:46

    Comtur (neregistrovaný)
    Senátoři i poslanci, jedna sebranka. Za nicnedělání obrovské prebendy, jsou placeni z našich daní. Daně už jsou jedny z nejvyšších na světě. Proto by jejich další zvyšování bylo neprůchodné, takže se tahají peníze z lidí, jak to jen jde. Jedním ze zdrojů je Telecom. A který raketýr by se nechal vyschnout zdroj svých příjmů? Cenový diktát, posvěcený vždy rychle a ochotně ministerstvem financí, prakticky nemožnost reklamovat značně předimenzované účty, nesvéprávnost uživatelů služeb - nejsme zákazníci ale pouzce účastníci telefonního provozu, zastaralé a nevyhovující předpisy (vyhovující právě jen Telecomu), to všechno umožňuje monopol, uměle prodlužovaný, aby si stát, tedy jeho představitelé (vláda, parlament, senát, ministerstva a různé úřady) mohl ještě hodně nahrabat na úkor občanů, jejich voličů. Co na to, vždyť Češi jsou tak přitroublí, že ty darebáky budou znovu a znovu volit, pokud je naprosto a dokonale nesedřou z kůže. Takže, milí pánové a dámy, vzhůru k světlým zítřkům směr Kamčatka.
    A ještě něco - monopol pomáhá státu udržovat naprostou většinu občanů v nesvobodě, oficiálně se předkládají jen celebritami odsouhlasené (cenzurované) informace. Internet by mohl pomoci tyto bariéry zbourat, telefonní poplatky však udrží většinu "stáda" v blahé nevědomosti, a tak to má být, že soudruzi?
  • 7. 4. 2000 13:27

    Zdeněk Drvota (neregistrovaný)
    Všimli jste si, že nám stát vlastně nadělil daň z telefonování?
    Více peněz z našich kapes poteče:
    Telefonující občan->Telecom(->hypotetický nový vlastník)->státní pokladna(->"blackhole" :-)
  • 7. 4. 2000 15:58

    Petr Tesařík (neregistrovaný)
    Navrhuji obnovit v zemích koruny české monarchii, králem bychom mohli zvolit třeba Otto von Habsburga, který má pro následnictví jisté předpoklady. Nejen, že je monarchie mnohem stabilnější než republika (opadá např. nejistota při volbě presidenta), ale její ekonomický model je také výhodnější - král a šlechta vědí, že u moci ještě nějaký ten pátek zůstanou a tak necítí takovou potřebu si rychle nahrabat a "po nás potopa". Raději volí strategii dlouhodobého zisku, což je shodou okolností výhodnější i pro občany. No ne?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).