Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Senzory Martina Malého: Jak jsem vybral 3D tiskárnu na takové to občasné domácí tisknutí od thr - No blbé ale je, že mně se právě...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2017 11:11

    thr

    No blbé ale je, že mně se právě z Průši kouřilo - konektory na Rambu jsou šmejd a odcházejí, v diskusích se to dost probírá, ani náhodou nejsem jediný, komu se to stalo...
    Tohle mě dost naprdlo, oni se na svém webu o "čínské desky s mizernými konektory" zcela konkrétně otírají a když pak ta jejich "skvělá" hoří podobně, tak je to dost trapné.

    Jinak jsem s i3 obecně také spokojen, ale dokonalé to prostě není.

    Ad doba tisku - jedna věc je trvání jednoho tisku, druhá celého projektu...
    Typicky třeba velký model letadla - je to po částech, celý tisk podle typu minimálně 20 hodin, spíš přes 40. Sice se jednotlivé tisky vesměs do 5-6hodin vejdou, ale realizaci v knihovně bych fakt chtěl vidět :-)

  • 9. 9. 2017 16:20

    PavelM

    Já se obávám, že konektory pro topné tělesa a napájení jsou problémem všude, už jsem četl zmínku o problémech s nimi u většiny tiskáren. Na druhou stranu zrovna Anet je opravdu na své desce má poddimenzované. I u desek RAMPS se doporučuje kabely připájet přímo, nebo nahradit konektory těmi, které jsou dimenzované na vyšší proudy.

    Ono přeci jen proudy co tam tečou a i malý přechodový odpor znamenají ztrátový výkon (P = I^2 *R) a přeměnu na tepelnou energii.

    Jen pro zajímavost, na fórech k 3D tisku se doporučuje na dráty nakrimplovat konektory, co se vsunou a zašroubují do kontektorů na desce, Original Průša i3 to tak už má z výroby nebo ne?

  • 11. 9. 2017 10:09

    thr

    Pokud něco nezměnili v úplně poslední době, tak nemá, má tam klasické konektory, které sice nejsou úplně špatné, ale ani ne tak skvělé (přijde mi, že stačily na mk1, ale s větším heatbedem mk2 mají problém).
    Popravdě řešení formou svorkovnice, jako má RAMPS, je lepší, jen jaksi číňan občas dá extrémně mizerné provedení. Třeba na mém prvním Rebelu jsem ale RAMPS s původní svorkovnicí provozoval přes rok naprosto v pohodě.
    Jinak asi nejlepší řešení pro bastlíře je připojit heatbed modelářskými XT30 či XT60, ty nemají s požadovanými proudy problém a je přitom zachovaná snadná rozebiratelnost.

  • 7. 9. 2017 9:44

    bez přezdívky

    Omlouvám se, nečetl jsem všechny komentáře: předem chci podotknout, že s Průšou nemám nic společného...

    ...ale i tak se chci zastat jeho levnější tiskárny za cca 19k, protože cena za vyhořelý byt je vyšši, než tiskárna, která je postavena z kvalitních součástek (tzn. nejsou nebezpečné). Osobně doma mám průšu od prvního upgrade, na MK2 až na drobný MK2s. V té ceně můžete taky vnímat jako bonus možnost tiskárnu upgradovat, jak vlastním tiskem, tak i pruša balíčky (jojo, taky je zaplatíte).

    Takže ve zkratce - nejde o to mít doma levného šmejda, který topí na 200 stupňu hlavu a až na cca 100 stupňu podložku, která může snadno přes noc blafnout - a kupovat tiskárnu kvůli tiskům do 6h hodin je zase kravina, na to tu máme veřejná místa (např. pražská knihovna na staroměstské) a už i kolikrát školy :).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).