Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Server Antispam.cz v novém od Ing. Tomas Drajsajtl - Cerna listina je prazdna i kdyz jsem asi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 1999 14:54

    Ing. Tomas Drajsajtl (neregistrovaný)
    Cerna listina je prazdna i kdyz jsem asi pred mesicem do ni neco zadaval. Nikdo moje udaje nezpracoval a nikdo mi neodpovedel ani na urgenci na spamadmin@antispam.cz.
    Dnes to pisi znovu, jsem zvedav, jestli se neco bude dit.
  • 21. 12. 1999 15:42

    Michal Zálešák - správce Antispamu (neregistrovaný)
    Dobrý den, tímto bych chtěl odpovědět nejen panu ing. Drajsajtlovi, ale všem ostatním. To, že černá listina zeje prázdnotou je dílem toho, že jsem její správu převzal před necelým týdnem a dílem i toho, za jakým účelem tato listina byla stvořena. Jejím účelem není veřejně ostouzet úplně každého i za ten nejmenší prohřešek.Mnoho případů spamu pochází od úplných laiků. Sice vím, že neznalost zákona neomlouvá, ale je zbytečné zařazovat tyto osoby na černou listinu. V těchto případech slouží Antispam spíše jako osvětové místo. Mimoto ještě existuje zákon na ochranu osobnosti. Na všechny stížnosti je v současné době reagováno opravdu každý den. Určitá prodleva však nastává při čekání na vyjádření spamovací strany, což rozhodně není naše chyba. A zveřejňovat vše ihned? Tímto směrem se Antispam z pochopitelných důvodů nikdy ubírat nebude.
  • 22. 12. 1999 14:19

    Michal Zálešák (neregistrovaný)
    Ano, bohužel, toho jsme si moc dobře vědomi. Pokud by někdo věděl o lepším přístupu, velice rád bych si o něm přečetl.

    S pozdravem, Michal Zálešák

  • 27. 12. 1999 17:04

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Tady je na miste zejmena moje omluva. Bohuzel, mnozstvi ukolu, ktere jsem si na sebe v posledni dobe nakladl mi efektivne branily venovat se agende Antispamu. A to se tykalo nejen zaslanych stiznosti, ale i ostatnich dopisu. Na vysvetleni, nikoli na omluvu - napriklad na jare znamenalo plne se venovat Antispamu mit prumerne jednu celou hodinu denne. Od leta, kdy jsem vedel, ze nestiham jsem pak hledal za sebe rozumnou nahradu (ono nelze vzit kohokoliv) - a pomerne dlouho neuspesne. Ono to neni prilis na prvni pohled zrejme a malo kdo si to uvedomuje - ale byt spravcem Antispamu znamena realne se neustale vystavovat nebezpeci zaloby pro pomluvu ci poskozeni jmena spolecnosti - a vetsina zajemcu o spravcovani listiny prave tuto osobni odpovednost a riziko nebyla schopna prekousnout a svoji nabidku stahla. Byt spravcem Antispamu proto neznamena mit prehled je o sitove etikete a problemech Internetu a e-mailu, mit schopnost absorbovat znacne mnozstvi nepratelskych nebo sprostych dopisu aniz byste odpovedeli ve stejnem tonu - znamena to take mit prehled o zakonech a byt se schopen po telefonu kvalifikovane bavit s pravnim zastupcem zverejnene firmy (skutecne se to stava). To vyber moznych kandidatu nadale zmensuje. Ne, nechci se timhle omlouvat a tim mene chci delat reklamu tomu jak narocny ukol to jea tedy sve praci. Berte to, prosim, jako vysvetleni, proc bylo potreba tak dlouho cekat a hledat noveho spravce kdyz jsem zjistil, ze na tento ukol nadale z casovych duvodu opravdu nestacim.

    Chtel bych se tedy i timto zpusobem hluboce omluvit vsem, kteri mi venovali svoji duveru a napsali mi se svym problemem - a ja jim neodpovedel.

    Soucasne si Vas dovoluji pozadat, abyste, pokud Vam na www.antispam.cz alespon trochu zalezi venovali maximalni pomoc jejimu novemu spravci - bude trvat dele, nez se nam opotrebuje a bude znovu na case hledat noveho ...

  • 27. 12. 1999 20:55

    Dan Lukes (neregistrovaný)
    Nastesti v CR nemame zadne profesionalni "spammery". A nenech se mylit - spravce listiny take nemuze byt uplny pitomec, takze jen to, ze kazdy SPAM zasilas z jine adresy nemusi nutne jako ochrana stacit ...

    Pocitej napriklad s tim, ze ISP jsou vetsinou ochotni spolupracovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).