Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Seznam.cz chce zakročit proti šíření spamu z jeho služby Email.cz od petr_p - RFCbijci by si stěžovali na postmaster@sez­nam.cz :)

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 2. 2014 12:38

    Filip Jirsák

    To je dobře, že chce Seznam.cz konečně zakročit. Ale bylo by fajn, kdyby také umožnil nějak rozumně spam hlásit. Dostávám pravidelně několikrát měsíčně spam z jedné schránky na Email.cz, jejíž vlastník spam rozesílá vědomě. Kromě nahlášení na ÚOOÚ jsem chtěl, aby Seznam.cz schránku zablokoval – jenže zatím jsem nezjistil, jak o tom dát Seznamu vědět.
    Na webu píšou jen návod, jak postupovat, pokud je vaše schránka zablokovaná – ale není tam informace, jak spam nahlásit. Na webové technické podpoře jsem se v pořadí čekajících propracoval z 85. místa na 8., pak se na chvíli objevila zpráva, že technická podpora nefunguje, a pak jsem byl zase na začátku. Tudy to tedy také nejde. Na FB mi odpověděli, že si mám v jejich e-mailu (jako-by jejich uživatelé spamovali jen uživatele Seznamu) označit daný e-mail jako spam a případně nastavit na odesílatele filtr. To, že jejich uživatel spamuje, je tedy evidentně netrápilo – tedy před třemi dny, kdy jsem to řešil.
    Od té doby jsem to zatím dál neřešil, pokusím se to poslat Seznamu ještě jednou nějak e-mailem. Pokud to nepomůže, budu řešit blacklisty, protože to je zatím asi opravdu jediná věc, na kterou Seznam.cz slyší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).