Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Seznam.cz to s antispamem neumí od Noname - jenom pro diskutující pár noticek - problém není,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2004 16:47

    Noname (neregistrovaný)
    jenom pro diskutující pár noticek - problém není, že antispam označuje ham jako spam. To se prostě stává vždy, jenom někde s menší pravděpodobností. Problém je, že člověk, který k seznamu přistupje přes MUA (Outlook etc.) nemá šanci přijít na to, že jeho mail byl označen jako spam.
    Další věc je že nekomunikuje a neřeší, ovšem to je obecná nesouvisející záležitost.
    Takže správně jsou dvě možnosti - buď by měl člověk mít šanci to vypnout, a nebo (a to by podle mého bylo lepší) by měl mít možnost přijmout nějaké hlášení, že zpráva označena jako spam byla přesunuta do složky spam a byly by v ní detaily adresát atd. Kdyby tato zpráva měla nějakou standardizovanou formu, tak by se tyto zprávy mohly přijímat i MUA a jednoduchým filtrem byste si je mohli někam ukládat a když byste chtěli zjistit, jestli tam je nějaký ham, tak byste prošli tyto zprávy.
    Pak by samozřejmě měla být možnost whitelistu, ovšem samotný whitelist také nic neřeší, protože prostě když nevíte, že vám přišel nějaký ham, tak ho těžko whitelistnete.
  • 4. 2. 2004 7:31

    J (neregistrovaný)
    Nj, ale posilani reportu nicemu nepomuze, to uz si muzu preci ty maily stahnou rovnou.
  • 4. 2. 2004 10:31

    Noname (neregistrovaný)
    ne, přečti si to znovu - když by chodily pouze reporty s definovanou strukturou (např. zvláštním odesílatelem či subjektem, či třeba jen nějakým začátkem subjektu, např. SPAM: původní odesilatel/ půbodní subjekt), tak se vyřeší tři problémy spamů
    a) kapacita - reporty budou na rozdíl od spamů velmi malé
    b) informování (nechtěné) o životnosti schránky
    c) to hlavně - tyto reporty se dají velmi snadno filtrovat a ukládat do zvláštní složky
    Spam se tak snadno filtrovat nedá. Podle mě oněch pár byte navíc by bylo velmi příznivé oproti tomu omylem nějaký mail přehlédnout, protože používám jen outlook, či oproti tomu času, kdybych se musel několikrát denně logovat, jestli tam není něco ve spamboxu. To by pak pro mě bylo spíš výhodnější si antispam prostě vypnout, a tedy ono reportování by šetřilo kapacitu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).