Hlavní navigace

Sharp uvádí na trh největší LCD televizor v Evropě s úhlopříčkou 203 cm

30. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Největší LCD televizor v Evropě s úhlopříčkou 203 centimetrů (80 palců) uvádí na český trh společnost Sharp.

Jde o model AQUOS LC-80LE645E s plným LED podsvícením. V Evropě je to jednoznačně největší LCD televize, který je nyní v prodeji, konstatuje mediální zástupce firmy v Česku Richard Kolibač. Výrobce načasoval zahájení prodeje nového modelu na dobu těsně před letošním Mistrovstvím Evropy ve fotbale, jehož je partnerem.

K TÉMATU: Sharp kontruje LG: představil 3D LED televizor s úhlopříčkou dva metry

KL24

Pro ilustraci rozměrů tohoto televizního obra: tradiční 55 palcový televizor nemá ani z poloviny tak velkou obrazovku! Tento model je proto v současné době největším reprezentantem naší na „Big sizes“ strategie, kterou definujeme nové standardy pro skutečně velké televizní zážitky a zároveň stvrzujeme svou roli Eurotop sponzora UEFA Euro 2012, konstatuje Andreas Kellner, generální manažer pro spotřební elektroniku společnosti Sharp ve střední a východní Evropě.

Pro vychutnání dokonalého televizního zážitku doporučujeme pro naše 80 palcové televize sledovací vzdálenost pouhé tři metry, čehož je možné dosáhnout v téměř každém obývacím pokoji, dodává Kellner. Televizor má trojici HD tunerů DVB-T/DVB-C/DVB-S2, smart platformu AQUOS NET+ s více než 50 různými aplikacemi a multimediální přehrávač. V energetické náročnosti získal ohodnocení A++. Jde ale o poměrně drahou „hračku“, doporučená cena začíná na 149 900 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).