Hlavní navigace

Školní projekt z iCollege zkusí štěstí mezi výletnickými aplikacemi

7. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Triphood má být místem, kde budou brát jeho uživatelé inspiraci na výlety. Zatím jich má v zásobě kolem šedesáti.

Původně to byl jeden ze semestrálních projektů iCollege. Jan Kaštura a Tomáš Mysliveček dali dohromady aplikaci, která má rozšířit nabídku služeb pro plánování výletů s dětmi. 

„Oproti původním odhadům jsme utratili více peněz a zpozdil se i termín ostrého startu. Problém byla kompatibilita s různými telefony a tablety,“ vysvětluje  hlavní překážky při vývoji Kaštura s tím, že vývoj služby stál řádově miliony korun.  

„Chtěli jsme udělat aplikaci, která by umožňovala předem naplánovat výlet a spojit ho s libovolným příběhem, motivačními obrázky a zábavnými otázkami,“ vysvětluje Kaštura. Už od počátku školního projektu byly cílem rodiny s dětmi. 

Část výletů, kterých zatím posbírali šedesát, je tvořena nadšenci, ale i profesionálními partnery jako jsou třeba projekty Filmová místa, Praha Neznámá nebo Strašidelná Praha. „Připravujeme spolupráci s českými a slovenskými skauty,“ dodává Kaštura. 

BRAND24

Některé výlety jsou zpoplatněny, jiné autoři poskytli zcela zdarma.Výlety pro Triphood  se tak pouští na půdu, kde se utkají třeba s off-line mapami Seznamu. Ten také poskytuje tipy pro výletníky a turisty. 

Triphood funguje podobně. „Výlety je potřeba stáhnout před cestou do mobilu, pak už ale fungují zcela offline, takže během cesty není potřeba připojení k internetu,“ vysvětluje Kaštura. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).