Hlavní navigace

Názory k článku SkrzNaSkrz: www.IZURNAL.cz

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 2. 2001 19:56

    Jan Rosenauer (neregistrovaný)
    Když jsem se poprvé dozvěděl, že Lupa se podívá S-N-S na náš iŽurnál, vyděsilo mne to. Teď, po přečtení článku, jsem trochu klidnější. A pro dokreslení napsaného přidávám následující:
    - Ve středu večer a ve čtvrtek ráno (7.-8. 2.) byl skutečně nedostupný server www.rozhlas.cz, který obsluhuje i požadavky směřující na adresu www.izurnal.cz. ČRo 1 - iŽurnál sice fyzicky sídlí na jiném serveru (www-ext.rozhlas.cz), ale málokdo zná tuto složitější, i když v podstatě jedinou skutečně pravdivou adresu (www-ext.rozhlas.cz/izurnal). Na té byl server dostupný i v době výpadku www.rozhlas.cz.
    - ČRo 1 - iŽurnál je jedním z mnoha serverů přetvářeného Portálu Českého rozhlasu (www.rozhlas.cz).
    - Na propojení aktuálních zpráv s archivem se stále pracuje, tato funkce je už nyní aktivních u některých dlouhodobějších témat (např. krize v ČT, Kuba aj.).
    - Zprávy jsou krátké, pokud nejsou podstatné nebo jsou na začátku svého vývoje. ČRo 1 - iŽurnál se snaží sledovat hlavní události a k nim poskytovat co nejširší a průběžně aktualizované informace.
    - Pokud by se recenzenti podívali, co se skrývá pod položkou O serveru, dozvěděli by se mimo jiné, že zpravodajství NENÍ přebíráno od ČTK, ale jedná se o autentické zpravodajství Českého rozhlasu.
    - Články se objevují průbežně, průběžně jsou i aktualizovány. V průměru je během jedné hodiny vytvořeno/zaktualizováno 3-5 článků.
    - Většina portálů pracuje se základním agenturním servisem. ČRo 1 - iŽurnál nabízí alternativní informace - z jiných zdrojů, v jiném pohledu, v textu i ve zvuku.
    - Je škoda, že recenzenti nesledovali ČRo 1 - iŽurnál například v době "česko-kubánské krize". V tu dobu server přinášel informace minimálně stejně aktuálně a obšírně jako ČTK nebo iDNES.
    - V každém případě je ČRo 1 - iŽurnál teprve na začátku své existence. Budeme se snažit, aby tento náš handicap byl co nejdříve co nejméně poznat :o)

    Honza Rosenauer, vedoucí redakce iŽurnál, Český rozhlas 1 - Radiožurnál
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).