Hlavní navigace

Slovenská televize díky smlouvě se státem získá až 12,5 mil. eur ročně

13. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
13. 10. 2009

Veřejnoprávní Slovenská televize se chystá na dlouho avizovaný podpis tzv. smlouvy se státem, která ji zajistí pravidelné dotace ze státní pokladny na období následujících pěti let. Ročně by si měla STV přijít až na sumu 12,5 mil eur (přibližně 312 mil. Kč). Prostředky může využít na výrobu pořadů ve veřejném zájmu, dotujícím subjektem bude slovenské Ministerstvo kultury.

S podpisem smlouvy však zatím váhá generální ředitelka Slovenského rozhlasu Miloslava Zemková. Rozhlas, který má i přes politické tlaky pověst nezávislého média tvrdí, že smlouva neřeší systémovost financování. Vedení SRo má výhrady k tomu, že nemůže použít připravované dotace na technické zabezpečení, tzn. nemůže prostředky použít přímo pro šíření signálu. Stát je ochoten dotovat pouze a jen výrobu pořadů. Vlastní výrobu ale rozhlas již dnes zajišťuje z koncesionářských poplatků a reklamy, a prostředky chtěl použít na technické zajištění, které podle generální ředitelky nelze oddělit od samotné výroby pořadů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).