Hlavní navigace

Slovenský rozhlas možná přece jen kývne na smlouvu se státem

12. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
12. 11. 2009

Veřejnoprávní Slovenský rozhlas a tamní Ministerstvo kultury hodlají obnovit jednání o smlouvě se státem, která umožní financovat část výroby rozhlasu. Podobnou smlouvu hodlá uzavřít i Slovenská televize a měla by veřejnoprávním médiím zajistit účelové dotace pro výrobu pořadů ve veřejném zájmu.

MMF24

Generální ředitelka Slovenského rozhlasu Miloslava Zemková původně prosazovala, aby rozhlas mohl ze státních peněz financovat i samotné vysílání nejen výrobu pořadů. I proto se obě strany zatím nedohodly. Jak informuje agentura TASR, rozhlas nakonec zřejmě kývne i na možnost, že by stát financoval i program. Původně vedení rozhlasu hodlalo financovat výrobu pořadů jen z vlastních zdrojů a z koncesionářských poplatků, aby si uchovalo větší míru nezávislosti.

Slovenský rozhlas v posledních měsících spustil několik doplňkových programů, které hodlá využít v digitálním vysílání. Zatím je šíří přes satelit, výhledově je chce zařadit do veřejnoprávního DVB-T multiplexu, který by měl odstartovat v příštím roce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).