Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stalo se: digitální vysílání, rozhlasové poplatky, kabel od V.Moravec - Já nevím, kolik lidí v Praze nemá v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 10. 2005 15:20

    V.Moravec (neregistrovaný)
    Já nevím, kolik lidí v Praze nemá v domě společnou televizní anténu a na kterém sídlišti ještě není k dispozici kabelová televize?
    K čemu by si někdo měl pořizovat zařízení na příjem digitálního signálu, a když bydlí v nižších patrech paneláku ještě tahat sám ze střechu anténu, když 4 programy vidí dobře a na kabelové televizi jich má přes 30. Na 30 programů by v Praze muselo vysílat šest nebo sedm digitálních vysílačů?
    A vzhledem k tomu, že mimo Prahu se nic nevysílá, tak to snad mohou ocenit jedině homelesáci někde pod Cukrákem, že na jeden fous uvidí kvalitně 4 kanály.
    Je vůbec digitální vysílání v našich již zakebelovaných městech k něčemu? Není to celé opět přebírání zkušeností ze zemí, kde hustota obyvatel není větší než 20lidí/km2 a většina jich bydlí v dřevěných domcích kilometry od sebe (a hlavně z období, kdy se ještě široce nepoužívaly optické kabely)?
  • 25. 10. 2005 22:10

    hkmaly (neregistrovaný)
    Tak treba my v baraku spolecnou televizni antenu nemame. Lidi z kabelovky nas donutili ji sundat a povinne kupovat televizi od nich. Na druhou stranu, alespon mam slusny internet.

    Principialne ovsem souhlasim: zacinat s digitalni televizi v prekabelovane Praze je zbytecne. Tesim se, az se bude digitalne vysilat i po kabelu, konecne me prestane trapit ruseni ... i kdyz jak tak koukam na ceny karet, chvili s tim jeste pockat muzou ...
  • 1. 11. 2005 9:33

    krakonoš (neregistrovaný)
    Jakmile se na trhu objevily set top boxy, zrušil jsem předražené UPC a přešel na digitální vysílání. Set top box už se mi dávno zaplatil (analogový signál je u nás nepoužitelný) a hřeje mne vědomí, že jsem opět vyběhl s jedním nenažrancem.
  • 1. 11. 2005 12:35

    Dusan (neregistrovaný)
    Problem je, ze ani digitalni vysilani neresi programy, ktere clovek jinak nez pres kabel pripadne placeny satelit nedostane. To ze je mozne digitalne prijimat ctyri ceske kanaly pro mne, s ohledem na fakt ze je nesleduji ani analogove, predstavuje dosti omezeny prinos.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).