Hlavní navigace

Názory k článku Stalo se: O2 TV už má 50.000 zákazníků

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 11. 2007 21:42

    David (neregistrovaný)
    Nejšílenější na tom všem je fakt, že Vám sice UPC prodává takzvanou digitální televizi, ale v analogovém provedení. Signál sice přijímáte digitálně pomocí digitálního setup boxu, který jej ale vzápětí převede do analogu a pomocí konektoru scart přenesete do televize. Mám televizi Sony Bravia, která má digitální tuner DVB-C pomocí ní mohu přijímat kanály od UPC digitálně bez nutnosti mít připojený setup box, ale je ty co nejsou kodovány (CT1,CT2,NOVA,PRIMA). Moje tv má i možnost zapojení CAM modulu do kterého by šlo dát modul Conax v kterém UPC své programy koduje a zasunout jejich přístupovou kartu. Ale světe div se - nejde to, protože karta je spárovaná s jejich setup boxem. Prostě přijímejte digitálně, ale koukejte analogově. Celé je to podvod. Nehledě na to že kvalita vysílání je někdy (většinou) k breku. A arogantní chování zaměstnanců na infolince, která má čekací dobu od 15 do 30 monut za které platíte, nezná mezí. Royhodně DVB-C v podání UPC nikomu nedoporučuji.
  • 24. 9. 2007 10:11

    rdk rdk
    V ankete chybi moznost - na zadnem. Tv bere akorat cas. Kdyz ho chci zabit, a pokud chci neco interaktivniho, sahnu po notebooku pripojenem k Inetu.
  • 24. 9. 2007 12:02

    anonymní
    na Digitalizaci je dobre ze zpravidla by mela fungovat TV vsude, JENZE kdyz si vezmu treba takove UPC, nabizi a nabizelo DIGITALNI prijem TV, ale pokud ma nekdo DOBRY prijem analogove TV a srovnaval kvalitu obrazu UPC a klasicke TV stanice jiste me da zapravdu ze je klasika co do obrazu lepsi (na UPC to pri velke plose stejne barvy vypada jak spatne komprimovany film), dalsi nevyhodu spatruji v tom ze bude pak jasne kdo ma doma kolik prijmacu a bude muset za vsechny platit bez ohledu na to co v TV davaj, uprime v TV se dle meho usudku jsem schopny koukat tak na zpravodajstvi a +- nejaky porad o typu reporteri CT nebo tak neco. Coz je 30 minut denne a neco malo navic. A kdyz bych mel pak platit za to ze mam TV v Obyvaku jednu u postele a nedejboze jednu v kuchyni, za kazdou nekde 100 prijde me to celkem dost. Za to ze jsem si na ne usetril mam platit o to vic? myslim si ze kazdy rozumny clovek stejne nahlasi jen jednu TV a vubec se jim nedivim. Az bude digital mozna uz bude pocitatelne kolik TV prijem chyta, pokud tam bude neco jako routas a bude se to schovavat za "jednu IP" tak jedn dobre, ale jinak by to bylo spis k nastvani nez ku prospechu.
  • 24. 9. 2007 12:15

    KOUKAL (neregistrovaný)
    pletete si pojmy.....domacnosti plati JEDEN koncesionarsky poplatek bez ohledu na to, kolik maji televiznich prijimacu - takze kdyz platite za svoji domacnost, pocitaji se do toho televize v kazde mistnosti + ta na chalupe

    navic pochybuju, ze by nekdy operator poskytoval data, kolik je kde televizi...
  • 24. 9. 2007 12:21

    Tomas (neregistrovaný)
    navic pochybuju, ze by nekdy operator poskytoval data, kolik je kde televizi... -Tak o tom bych nepochyboval ani minutu, kdyby je nejaky operator nechtel poskytnout tak poslanci klidne zmeni ustavu jen aby musel!
  • 24. 9. 2007 14:34

    anonymní
    Přesně tak, klasika je lepší než (mnohý současný) analog od UPC.
    Důvod je jednoduchý, UPC totiž řadu programů přenáší digitálně a aby se jí toho do přenosu nejvíce vešlo, tak vše ořeže na nezbytné minimum.
    No a úplně nejhorší je, když místo poruchy, která by rrychle zmizela, se Vám obraz zastaví (někdy i do druhéhé dne), rozkostičkuje a podobně.
    Jedině nevím, zda to je tím, že UPC má (samozřejmě) méně kvalitní zařízení, než jaké musí být v pozemních vysílačích, anebo je to principiálně dáno digitálním přenosem.
    Všude všichni pějí básně nad dokonalostí digitální televize, ale třeba to vůbec není pravda. Už jenom ona skutečnost, že digitální vysílání ze stejných vysílačů pokryje (nakonec) místo současných 98% jen 95% území.
  • 24. 9. 2007 17:38

    Miro UBM
    .... jak tomu rozumím, tak při přechodu analogové kabelovky na digitální si ke stávající tv zásuvce již nepřipojím např. video nebo DVD s HDD bez zaplacení za další zásuvku?
  • 24. 9. 2007 18:50

    anonymní
    Rozumíte tomu velmi dobře. Jeden set-top box, jeden přijímaný kanál.

    Kdybyste měl náhodou nutkání dívat se na ČT1 a mezitím nahrávat Novu, musíte mít set-top boxy dva. Když si děti vzpomenou, že chtějí ve svém pokoji ještě navíc koukat na Jetix, tak si pořiďte set-top boxy tři. Jeden vám dodá UPC v ceně paušálu, další dva jsou každý po 200 Kč/měsíc.

    Ale mají to všecno na svém webu, můžete to nastudovat.
  • 24. 9. 2007 20:58

    Ben (neregistrovaný)
    Souhlasím, klasický analog při dobrém příjmu z kvalitního vysílače např. Trutnov, Buková hora a pod. je mnohem kvalitnější než DVB-T nebo DVB-C od UPC (o IPTV od O2 ani raději nemluvím). Problém je v tom, že i když digitální přenos je v principu kvalitnější než analog, tak díky tomu, že se nedodržují technická doporučení pro počet šířených programů v paketu je kvalita obrazu horší než v analogu. Bohužel je tomu tak hlavně u nás. Např. v sousedním Německu mají v DVB-T na jednom kanálu vždy jen 4 programy(dodržují technické doporučení)a kvalita je super. U nás se v jednom kanálu šíří 6 až 8 programů a obraz je na větší úhlopříčce nepoužitelný.Stejně je tomu u DVB-C u UPC. Doporučení je 5 programů na kanál a UPC jich tam cpe 10 i 12. Pak je obraz opravdu samá kostička nebo je bez kontrastu s menším rozlišením jakoby rozmazán. U IPTV je zase problém nedostatečný datový tok (daný nemožností DSL přenášet potřebný datový tok) a také velká komprimace signálu. Takže zbývá několik možností, buď se odstěhovat do Německa nebo si nekupovat větší TV než 50cm, nebo nekoukat na TV vůbec a pouštět si DVD.
  • 24. 9. 2007 21:06

    prudil (neregistrovaný)
    DVB-C od UPC je pro me velkym zklamanim. Pri vice jak metrove uhlopricce tv je obraz znacne maznuty. Proste neostry, s kostickovanim se to nepatrne zlepsilo, ale co se zas v poslednich dnech objevilo je zastavovani obrazu na minuty, hodiny,... ne u vsech, ale hlavne u slovenskych programu.
  • 24. 9. 2007 21:15

    prudil (neregistrovaný)
    Na webu to maji, ale napriklad popisovana castka 200Kc/mesic za kazdy dalsi set-top-box je nejspis trvala. tedy zarizeni v cene pouhych cca 1500 az 2000Kc budete platit treba deset let, coz by byla castka 24000Kc. To je regulerni okradani zakaznika. A proc si myslim, ze tomu tak je?
    Psal jsem na UPC nekolik emailu a vzdy byla odpoved natolik neurcita a vyhybava, ze z toho plyne jedine. UPC chce nechutnym zpusobem okradat sve zakazniky.
  • 24. 9. 2007 21:22

    prudil (neregistrovaný)
    Nutno dodat, ze podobne se chova i O2TV. Tam set-top-boxy taky nelze odkoupit, ale nevim jaka je tam cenova politika. Jakmile sem zjistil, ze bych si musel platit i pausal za pevnou naskocila me husi kuze ze vzpominky na zrizovani a ruseni jejich linky. Jsou to porad stejna zlodejska banda jako byli telekomunisti. Zmena jmena z nich serioznejsi spolecnost neudelala. Bohuzel.
  • 25. 9. 2007 10:50

    melkor (neregistrovaný)
    Pojmy a dojmy ...
    Jde o STB, ktery po prechodu na digital u UPD bude muset byt u kazde TV ... a extra placeny :-(
  • 25. 9. 2007 11:12

    melkor (neregistrovaný)
    Jak se Vam podarilo doshnout mailove komunikace s UPC?
    Prozatim mam neprijemny dojem, ze vsechny maily odeslane na jejich SMTP konci v /dev/null ...
  • 25. 9. 2007 12:24

    prudil (neregistrovaný)
    Tenhle dojem sem mel po 5 dnu take, pak prisla odpoved na prvni mejl. Na dalsi to bylo dnu 17, uz jsem nedoufal :) No v kazdem pripade je to jedno, protoze i kdyz by odpoved prisla behem minuty, obsah by mel nulovou hodnotu. Na neprijemne otazky maji zrejme nejake nicnerikajici sablony.
  • 26. 9. 2007 20:56

    a8n (neregistrovaný)

    Zdá se Vám ta podmínka směšná pro místa, kde už se v roce 2007 vysílá jenom digitálně, např. v Domažlicích, kde už analog není a ČT1 a ČT2 se tam vysílá už jenom digitálně?

    Nepletete si tak trochu DVB-C a DVB-T? Vypínání analogu v Domažlicích nemá s kabelovou nabídkou UPC vůbec nic společného.
  • 1. 10. 2007 14:50

    vandit (neregistrovaný)
    Ja mam 140cm sxrd projekci. Kabelovka a tim padem i hw byl karnevalu. klasicky analog je na tom tak cisty ze jsem sam neveril vlastnim ocim (ona hodne udela i elektronika wega-engine me mile Sony), digital jsem jeste nezkousel, ale myslim si o nem svoje, specialne z hnusu, ktery predvedla a predvadi DVB-T v tom prvnim multiplexu, kde je 5 programu a obraz je jak stara plesniva hadra na zem... hnus

    No a co se tyce pronajmu settopboxu za 200,- mes, to snad UPC nemysli vazne - asi jo... Asi mne mrzi ze se ty 2 kabelovky spojily, konkurence ted moc nebude
  • 19. 11. 2007 20:23

    zakaznik 02 (neregistrovaný)
    jednani o2 jako neseriozni muzu potvrdit.
    za dobu asi 5ti mesicu si vzpomenu na dva nebo na tri vazny vypadky ve vysilani. poprve to kleklo uplne behem ztracenych na axn asi na pul dne, nedavno nam vysilani slo, ale bez zvuku asi 2 hodiny (restart a reboot cehokoliv nepomahal). casto se taky stava, ze se to proste sekne. tyto vypadky se tykaji jen 02 tv, internet vedle toho bezi skoro furt.
    Nevim jak u ostatnich nabidek, ale od 02 ta sluzba ma asi vic much, o dost vic nez stary dobry analogovy :p
    Z5 k tomu jednani 02: myslim si, ze je neseriozni chtit platit telefoni podporu (citace pracovnika 02:"...ja tu nic nevidim, u nas je vsechno v poradku, kdyz bude chyba na vasi strane, nauctujeme vam tento telefonat" (asi 15min, netelefonaval jsem ja, ja bych to nevydrzel). Samozrejme, ze se za 10minut vsechno zahadne samo opravilo.
    Lepsi je bejt ve strehu, pres vsechny jejich vypadky, 02 svemu zakaznikovi neodpusti vubec nic :)
  • 7. 12. 2007 14:03

    Helena (neregistrovaný)
    Teď jsem si s nimi taky dopisovala poté, co nebylo možné se tam dovolat. Na první mail odpověď druhý den, ale k ničemu mi nebyla. Na další asi 4 maily odpověď po třech dnech. Jako kdyby to psal robot, nedověděla jsem se nic. Další mail už byla výpověď služby Digital Standard a změna na původní analogovou Klasik. Jsem zvědavá, kdy zareagujou na tohle. Důvodem bylo to, že technik set top box zapojil tak, že od té doby nenahrává video, ani z analodového ani z digitálního vysílání. Když jsem se k nim dnes konečně provolala, sdělili mi, že jeho práce je jen to, aby fungoval digitál, a jestli přitom rozhodí video není jeho starost. Takže se mám obrátit na šikovné známé nebo si na to někoho objednat a samozřejmě zaplatit. Nejlepší bylo, že se mě nikdo neptal, jestli ten box vůbec chci, technik mi prostě zavolal, že ho přijede namontovat, abych mohla sledovat HBO, myslela jsem, že je to čistě technická věc a všechno ostatní bude fungovat jako dřív. Protože se na HBO stejně nedívám, usoudila jsem, že bude lepší s digitálním vysíláním nemít nic společného, dokud to jde.
  • 5. 2. 2008 11:03

    Miro UBM
    K rozvinuté diskuzi mám další dotaz - když si koupím televizi s digitálním tunerem, bude ji možné připojit na zásuvku napřímo a nebo bude potřeba nějaká další "krabička" od UPS?
  • 10. 3. 2008 13:46

    Venda (neregistrovaný)
    Mám stb od UPC a bylo mi slíbeno 6 programů plus program NOVA CINEMA ale místo toho mi v nižší kvalitě zůstaly ty programy, které jsem měla a naopak nemám óčko,jenž jsem měla před instalací set top boxu.
  • 10. 3. 2008 14:01

    Venda (neregistrovaný)
    Ráda bych věděla , jakým způsobem mohu set top box vrátit a kam se mám obrátit s reklamací služby UPC + digital starter.
  • 29. 1. 2008 13:11

    Uživatel (neregistrovaný)
    Nechal jsem se přesvědčit, abych to zkusil s digitálním vysíláním na UPC. Výsledky odpovídají tomu, před čím jsem byl varován. Ačkoli údaje praví, že síla signálu je asi 51 - 55% a kvalita 97 - 98%, obraz se trhá, kostičkuje atd. Použité zařízení je pravděpodobně nekvalitní a nestíhá. Dle informací od mých známých je to běžné. U nich uspěl až třetí set top box. Naštěstí mi stále běží analogové vysílání. Pokud bude vypnuto, pak se budu muset televize přes UPC vzdát a nechat si pouze internet. Navíc mám i druhou televizi a video a kdybych chtěl provozovat vše současně, tak se nedoplatím. Set top box DVB-T si koupím a zaplatím pouze jednou, a i v případě třech přístrojů budu proti současnosti po půl roce ziskový.
  • 22. 4. 2009 18:16

    anonymní
    Nemyslim si, ze tam ide o "akceptaciu krabicky sietou", skor tam ide o tu smart kartu, ktora obsahuje kluc na desifrovanie kodovanych programov. Pripadne tam moze ist o vlastny technicky standard spolocnosti UPC v sireni digitalneho signalu a ten nedokazu dekodovat ine krabicky. Signal je sireny kablom bez spatnej vazby s prijimacom, je len na prijimaci, ci ho dokaze dekodovat do pouzitelnej podoby.
  • 8. 9. 2009 11:45

    Květoň (neregistrovaný)
    Jako nestranný technik pracující pro upc musím zcela dementovat váš článek. Za prvé druhý stb stojí 90 a ne 200 , za druhé mini nabídka má 12 kanálů , kdežto digi starter kanálů 24. Zde máte navýšení. Za třetí zákazník si může pořídit svůj stb bez problémů, upc mu jen za vratnou zálohu 200 půjčí kartu, takže ten článek stáhněte, je to holá lež.
  • 8. 9. 2009 12:07

    Květoň (neregistrovaný)
    Tak že pane cokoli přes scart je analog, takže i stb dvb-t. To asi není problém upc, a za druhé si můžete za vratnou zálohu 200 do vaší bravie pořídit kartu. Pokud jde o chování zaměstnanců kc, několikrat jsem tam volal, a nikdy jsem problém neměl, a to jsem volal jako zákazník. Apropó jsem technik, pro UPC dělám jako externista. Samozřejmě, že nevylučuji, že vy jste problém domluvit se měl. Jinak hovory jsou monitorovány, a pokud že by tento problém nastal, kontaktujte UPC písemně s touto výtkou.
  • 21. 4. 2008 16:02

    MiK (neregistrovaný)
    co to tu placate za nesmysly?
    1. protoze ho UPC zacalo vysilat pouze digitalne
    2. jmenujete se to (pro zmateni a zduvodneni vyssi ceny) STARTER
    3. to je blabol non plus ultra.... ste debil nebo co?
    4. k tomu se nema smysl snad ani vyjadrovat

    to upcckovy DVR zarizeni je takova sracka, ze snad ani nema smysl uvazovat nad koupi... natoz si ji pronajimat za 150kc mesicne... zduraznuji PRONAJIMAT! najdete si laskave na netu jaky maji lidi s timto 'sqelym' strojem zkusenosti...

    "poskytuje televizi a internet?" k nam do baraku UPC prislo a ukradlo rozvody spolecne anteny...
  • 16. 9. 2009 16:55

    Montážní technik UPC (neregistrovaný)
    Seš úplně mimo. A je to fakt srandovní :-))) jak si myslíš, že si sežral šalamounovo hovn..
  • 5. 11. 2009 19:04

    Tom (neregistrovaný)
    Ano, půjde to. Teda pokud televize má DVB-C a nikoliv pouze DVB-T.
    A dále budete potřebovat zakoupit (jednorázová cena, žádný pronájem) tuto věcičku: http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm
  • 29. 3. 2010 12:46

    michal (neregistrovaný)
    Vím že reaguji na starý příspěvek ale třeba to někomu pomůže.

    Není tak uplně pravda že by se nedal sehnat setbox pro DVB-C který by v síti UPC pracoval, taktéž se dá využít DVB-C tuner integrovaný v televizi tam je ovšem podmínkou CI-slot a právě díky CI-slotu se dají použít i DVB-C karty do PC tuto možnost mi potvrdil i technik že už to takhle jednou připojoval do PC, Jde oto že UPC bere setboxi od firmy Lica a da je taky prodává a prodává i CAM conax karty do CI spárované do sítě UPC
  • 2. 11. 2011 9:50

    Fiřt (neregistrovaný)

    Mám s UPC velice špatné zkušenosti, včetně příšerné komunikace s operátory a několikaměsíční prodlevy, pokud chcete něco od této firmy.
    Jediná osvědčená forma komunikace jsou doporučené dopisy. Všechno ostatní je naprosto zbytečné. Nevydržel jsem to a s touto firmou jsem ukončil spolupráci. Do současné doby mi dluží peníze a zatím jsem se jich marně domáhal.

  • 24. 9. 2007 15:46

    Jan Paleček (neregistrovaný)
    Pane Peterko, v tiráži píšete, že váš článek bude rozebírat toto cituji:
    "Jaké důsledky přináší digitalizace v kabelových sítích a jak zde bude řešen souběžný příjem na více TV přijímačích v jedné domácnosti?"

    Přitom však o cenových "důsledcích" digitalizace nepíšete, nemáte v článku ani náznak cenových dopadů a konkrétní cenové analýzy. Proč se bojíte vůči silné kabelovce UPC konstatovat, že jde v minimální nabídce o drastické zdražení, s běžnými třemi televizory v domácnosti o neuvěřitelných 250%? Nebo jste si toho nevšiml?

    Jenom jste nastínil, že s Právem měla UPC malý mediální koflikt kvůli článku "Mnohým klientům kabelové UPC se digitalizace zbytečně prodraží"

    Nedivím se, že se téhle záležitosti bojíte, když nabídka MINI za 198,- Kč, která obsahuje onu minimální nabídku nezbytnou podle zákona, tj. ČT1, ČT2, atd. (viz dle zákona) zdraží přechodem na tutéž nabídku v digitálu v domácnosti se 3 televizory o 250% na neskutečných 699,- Kč!!! Co kdybyste podrobně rozebral, zda nejde o nepřeměřeně vysokou cenu!!!

    Mám vašim přirovnáním o složitém a "asi drahém" spárování přijímačů UPC rozumět tak, že při mém vlastním příjmu ze satelitu digitálních programů ČT1, ČT2, atd. (které s kryptokartou LINK aj. - mají slevnit na jednorázový celoživotní poplatek za kryptokartu za 500,- Kč, - což rozpočteno na 10 let představuje 5,- Kč měsíčně) se nemusí na mém vlastním digitálnním přijímači karta spárovat? - ta se musí spárovat jenom v kabelovém příjmu a proto musí být kabelový příjem mnohomnohonásobně dražší o stovky procent? To zdůvodňuje pronajímání DVB-C set-top-boxů od UPC za hříšné peníze?

    No a argumentovát tím, že nechají někde ještě analogové programy, že si tedy mohu vybrat mezi o řád kvalitnějším příjmem digitálním nebo levným analogem? Čili že mne k přechodu na digitál v Domažlicích UPC nenutí (když už tam je analog vypnutý), je podobně absurdní jako tvrdit, že při úplném přechodu na barvu by mi dál nabízeli černobílé vysílání, jenom aby mohli zdůvodnit, že to černobílé vysílání mi nezdražili.

    Proč nenapíšete o to, že UPC to umožňuje dosavadní nečinnost ÚOHS, který při povolování fúze UPC s Karnevalem vloni koncem roku jaksi pozapomněl, že letos se např. už v Domažlicích zavede úplný digitál. Zavazoval UPC tedy pouze podmínkou UOHS, že v průběhu roku 2007 UPC nezdraží analog (a zapomenul, že asi pokud jim neomezí zdražení digitálu, že jen bez skrupulí UPC zdraží) bylo tedy skoro naivní. To víte, že analog UPC nezdraží, když si to vynahradí na digitálu, který jim UOHS neomezuje. Zatím, ale dlouho se drastičnost tohodle zdražení neutají.

    Takže co vy na to pane Peterka, prosím o nějaké nevyhýbavé odborné vyjádření, které by šlo do hloubky. I když chápu, že UPC je opravdu silný reklamní zadavatel a sebezáchovná novinářská sebecenzura ve vás asi bude.
  • 3. 2. 2008 22:41

    Wilbe (neregistrovaný)
    No nevím jestli vám už to došlo když tady píšete takové bludy, ne že byc se UPC zastával ale v tomhle případě musím.
    1. MINI nabídka obsahuje teď už jen 9 kánálů (vypadlo očko)
    2. Takzané Digita mini není, protože ve starteru přibyli slovácí a je tam i to Očko co vypadlo z analogu.
    3. Tím pádem se vysvětluje proč zvýšení ceny síce sofka je hodně ale nevíme kolik platí za práva slovenským stanicím.
    4. Set top box je opravdu zdarma když si jednoduše spočítáme kolik stojí jeden kanál v analogu 200/9= 22,22Kč za kanál
    Ve sarteru je jich 15 to znamená že 300/15=20Kč za kanál.
    Dále druhý set top box tojí né 200 ale 90 Kč za měsíc a to je docela rozumná cena když vemu v potaz že je to největší dodavate TV v republice. Klidně si za to mohli účtovat ty dvě stofky a my by jsme s tím stejně nic neudělali.Ale oni překvapili a snížili ceny.(Kdo by to čekal).

    mimo to UPC spustilo svojí novinku DVR zařízení, které dokáže nahrávat až 4 kanály najednou a na pátý se klidně můžete dívat, DVR má 160GB HDD což je asi 50 celovečerních filmů.
    bohužel nevypaluje na DVD.Ale na záznam něčeho na co jste se chtěli koukat je to super. (Stejně se nedívám na 1 film dva krát tak proč vypalovat)Mimo to se to furt opakuje!!!

    Bohužel k digitálu si musíte připlatit 150Kč měsíčně.

    takže než se pustíte do nějaké společnosti co poskytuje televizi a internet mnoha tisícům lidí v republice, koukněte se nejprve na to co nabízí a pak to komentujte.Střílením od boku a nadáváním stejně nic nevyřešíte a akorát tady děláte dusno. A to úplně zbytečně!!!
  • 1. 10. 2007 19:17

    (neregistrovaný)
    má rád jasné názory, kde si někdo plácá játra a jen tak hodí do větru něco co někde slyšel, možná ani to ne. Osobně mám pochopitelně zkušenost jak s běžným analogem, tak především s kabelovkou od Karnevalu (UPC), trochu i se satelitem a nyní používám O2TV. Kvalita O2TV mě velmi mile překvapila a jednoznačně z těchto 4 způsobů pro mě vyhrála. Nehledě na další možnosti služby. Kvalita obrazu, čistota, kontras i zvuk je naprosto jinde než u karnevalu. Všimla si toho i manželka, která nic nevěděla a tyto věci jdou mimo ní :-). Používám LCD 32palců SONY FULL HD (testovací "ořezané" HD na O2TV je také dobrý krok, vypadá pěkně).
  • 19. 12. 2007 8:16

    anonymní
    Reaguji na názor ohledně společnosti UPC,já osobně mám s touto společností ty nejhorší zkušennosti,měl jsem smlouvu na kabelovou televizi se základní nabídkou, i ta však nebyla až tak dokonalá,každou chvilku vypadával signál,při rozjezdu digitálního pozemního vysílání jsem se rozhodl ukončit tutu službo s touto společností s tím že si pořídím svůj set top box,avšak zrušení nebylo tak snadné,se společností jsem musel komunikovat pouze písemně a i tak nereagovala až na několikátý pokus, nakonec se podařilo. Ale,měl jsem zájem o internetové připojení po nějakém čase asi 1 rok a při podpisu smlouvy společnost zjistila, že jim údajně dlužím 40Kč a dokud tento dluh nesplatim nelze uzavřít smlouvu i přez to že mě nikdo o žádném dluhu při ukončení kabelové televize neinformoval a to jsem vše doplatil. Zajímalo by mě kolik takových 40Kč platilo lidí,myslim když se to vynásobí tak že to dá docela slušnou částku. Proto doporučuji pořidte si svůj set top box,vložená investice se vrátí.
  • 10. 1. 2008 9:42

    Martin S. (neregistrovaný)
    To, že za UPC odpovídá nějaký robot, je výstižné. Během posledního roku jsem měl na jejich klientské centrum 3 dotazy týkající se vysílání (proč UPC Direct a kabelová UPC má jinou skladbu programů, kdy začne vysílat AXN a jak to bude s Nova Cinema), na všechny tři mi přišla doslova a do písmene stejná odpověď, i když pod každou byl jiný podepsaný operátor. Takže jsem se třikrát dozvěděl, že nabídka programů UPC je vyvážená a vychází z marketingového průzkumu a že samozřejmě nelze na 100% uspokojit každého klienta. Na jasné a konkrétní otázky, které jsem položil, jsem se odpovědi nedočkal.
    Klientské centrum UPC je záležitost sama o sobě - telefonní spojení nefunguje, po vyslechnutí reklam a proklikání přes provolbu se vždy dozvím, že všichni operátoři hovoří a mám zavolat později. Stejné je to ráno jako večer, v pondělí jako v pátek. Dojala mne informace na stránkách UPC, že mám volat v druhé polovině měsíce, kdy je provoz volnější a je větší šance, že se dovolám. Ujišťuji, že je úplně jedno, jestli voláte na začátku měsíce nebo v druhé polovině, za 3 měsíce jsem neměl to štěstí s kýmkoliv z UPC hovořit. Takže si pouze dopisujeme, někdy musím svůj dotaz poslat třikrát (vždy čekám cca týden a pak dotaz zopakuji), než dostanu odpověď. Podle pravidel stanovených přímo UPC musí klientské centrum na maily reagovat do 48 hodin. To je scifi.
    V září jsem objednal u UPC internet, dodnes ho nemám. Objednávku jsem musel dvakrát opakovat, než vůbec někdo zareagoval. Pak měsíc nic, znovu jsem se musel připomenout, než konečně vyslali technika. Vzal jsem si dovolenou, seděl doma, nikdo nepřijel. A nikdo se ani neozval. Musel jsem znovu napsat, co se stalo, pak mi odpověděli, že měli nějaký výpadek a technik muset jet jinam. Že by mi zavolali? Ani náhodou. Pak jsem zase skoro měsíc čekal, kdy se ozvou, když se nic nedělo, tak jsem se připomněl. Tentokrát mi napsali, že mají objednávek hodně a že přijdu na řadu po novém roce. Teď je 10. ledna a nic se neděje. Na moji námitku, že mám objednávku od září, nikdo nereaguje.
    Takže se ptám - co je to za firmu, která si neváží zákazníka a ani nemá zájem o jeho peníze? Kdyby mi internet dali už v září, mohli mít za 4 měsíce platbu za připojení a pronájem modemu. Mimochodem s internetovým modemem je to jako se settopboxem. Sice se prodávají na každém rohu, ale v síti UPC fungují jen ty jejich. Nabízejí dva druhy, ale vybrat si nemůžete, jakou krabici technik vezme, to vám nainstalují. Super!!!
  • 22. 4. 2008 22:11

    Anonym (neregistrovaný)
    Tak jak je na zacatku tohoto vlakna musite si PRONAJMOUT
    za NEMALY peniz NEKVALITNI set-top-box od UPC aby jste ziskal analogovy signal.
    Me uz tri mesice tlaci digitalni prijem a dokonce vyhrozuji vypnutim analogovych sluzeb.
    Jsou to podvodnici!
  • 24. 2. 2009 0:14

    někdo (neregistrovaný)
    Za tímhle stojí ještě hlubší a trapnější pozadí. Ono kdysi přišlo O2 s novou nabídkou "superrychlého" a "superlevného" internetu (ty uvozovky jsou tam namístě). A zákazníci UPC se začali od UPC odhlašovat. UPC se tedy rozhodlo, že zákazníky nedá a rozhodlo se O2 dohnat či až předehnat. Narychlo zavedlo nějaké nové věci ve svých sítích a odcházející zákazníky začli obvolávat "to je škoda, že odcházíte, my jsme vám právě chtěli nabídnout naší novou super nabídku". Jenže, jak to tam všechno dělali narychlo, tak jím ta jejich síť z toho začla padat. A tak technici rozhodli, že minimálně do konce ledna žádné nové zákazníky UPC internetu nepřipojovat, než to všechno dají dohromady. Trapáci.
  • 19. 3. 2008 21:03

    sedy (neregistrovaný)
    Absolutní souhlas, nedávno jsem to řešil s technikem z UPC. Přiznal, že ačkoliv moje "digitální" služba Starter se jmenuje digitální, do TV mi leze analog. signál a to je pro mě důležité jako uživatele. Jedná se naprosto o klamavou reklamu...
  • 24. 9. 2007 20:31

    Jan Paleček (neregistrovaný)
    No právě, když si všechno na webu UPC pozorně nastudujete tak zjistíte, že si tam odporují.

    Dříve se psalo, že první set-top-box je zapůjčen "zdarma".
    Ale MINI analogová nabídka stojí 199,- Kč a tatáž nabídka UPC v digitálu, tj. MINI digital (UPC ji pro zmatení pojmů nenazývá DIGITAL-MINI, ale nazývaná STARTER) stojí 299,- Kč a liší se jenom tím, že v ceně je cituji "zapůjčení" digitálního přijímače (rozuměj set-top-boxu DVT-C). Přeloženo do správných ekonomických názvů to znameá, že první digitální přijímač je zapůjčen za 100,- Kč navýšení ceny=pronajímán za 100,- Kč! Každý další je pak pronajímán za dalších dokonce 200,- Kč. Takže znovu opakuji v domácnosti se 3mi televizory při přechodu na digitál budete muset platit UPC místo dosavadních 199,- Kč celkem 699,- Kč, což je navýšení o 250%.
    Nebo se spokojit s analogem, který UPC nadále dodává. Není to však jeho dobročinnost, ale chce tím dodržet podmínky ÚOHS, které mu stanovil k fúzi s Karnevalem - že nezvýší v roce 2007 ceny analogové televize.
    Zdá se Vám ta podmínka směšná pro místa, kde už se v roce 2007 vysílá jenom digitálně, např. v Domažlicích, kde už analog není a ČT1 a ČT2 se tam vysílá už jenom digitálně? Ani se vám nedivím. Stejně tak mohl dostat UPC podmínku, že se nezvýší cena černobílého vysílání při přechodu na barvu! Mělo by to asi stejný smysl.

    Takže pane Anonym bez přezdívky, pořídit set-top-box DVB-C si LAIK normálním způsobem - tj. koupí, nemůže. Můžete si ho pouze pronajmout za uvedené hříšné peníze od UPC - přestože se běžně DVB-C set boxy prodávají. Ale ty nejsou podporované kabelovou sítí a nejsou s ní spárované (identifikované sítí a jí akceptované jak uváděl autor). K tomu UPC stačilo, aby si je UPC je nechalo vyrobit trochu odlišně.
    Vzhledem ke klesajícím cenám set-top-boxů DVB-C(už pod 2000,- Kč) má UPC druhý a třetí set-top-box uhrazen za 10 měsíců a pak už mu platíte prakticky jenom čistý zisk.

    Takže pořídíte si sice nejnovější Televizor Sony Bravia, který má už zabudované tři tunery, jeden analogový, druhý pro pozemní digitální příjem DVB-T a třetí pro kabelový digitální příjem DVB-C, ale bude vám to u kabelovky UPC nanic, protože ona svůj DVB-C upravila tak aby ten Soňácký nepodporoval, resp. upravila tak, aby podporoval jenom jí dodávané set-top-boxy. Podezření ze zneužití dominantního postavení UPC jak vyšité. Mikrosoft jsou proti tomu se svým operačním systémem se zabudovaným internetovým prohlížečem břídilové, protože ti za něj nechtějí peníze navíc a přesto dostali pokutu jako hrom.

    Kdo myslíte, že si troufne na UPC?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).