Hlavní navigace

Start nové homepage Seznamu neproběhl hladce

3. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seznam nasadil inovovanou hlavní stránku, změna ale neproběhla zcela hladce. Uživatelé si stěžují na podstatně pomalejší načítání titulní stránky, problémy s přihlašováním a dříve registrovaným uživatelům, kteří využívali zobrazování personalizovaných RSS zdrojů, tyto zdroje zmizely. Seznam Homepage 8/2011

Seznam nasadil inovovanou hlavní stránku, změna ale neproběhla zcela hladce. Uživatelé si stěžují na podstatně pomalejší načítání titulní stránky, problémy s přihlašováním a dříve registrovaným uživatelům, kteří využívali zobrazování personalizovaných RSS zdrojů, tyto zdroje zmizely.

Seznam Homepage 8/2011

Seznam Homepage 8/2011

Z titulní stránky také zmizely odkazy na videa Stream.cz, což by mohlo nasvědčovat tomu, že Seznam s videoportálem dále nepočítá, ve skutečnosti zde ale bude spíše technický problém, protože ještě na maketách pro novináře Stream presentovaný je.

UX DAy - tip 2

Hlavním tahákem titulní stránky Seznamu měla být podstatně propracovanější personalizace, dokonce funkční i bez přihlášení, jinak jde spíše a tradičně o drobné přeskupení boxů na titulce podle toho, jak Seznam potřebuje jednotlivé služby vytěžit a také mírný grafický facelift. Zdá se ale, že personalizace si nakonec vzala více výkonu serverů, než by bylo žádoucí a hlavní výhoda Seznamu, okamžité načtení titulní stránky, momentálně drhne.

Update: Seznam problémy připouští i na svém blogu a informuje o tom, že se potíže snad již ustálily a na dalších (nemožnost uploadu vlastního obrázku) se opravuje.

Oficiální verze toho, jak má titulní stránka Seznamu od srpna 2011 vypadat.

Oficiální verze toho, jak má titulní stránka Seznamu od srpna 2011 vypadat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).