Hlavní navigace

Šťoura: Na free-mail Centra také došlo

13. 6. 2000
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V poslední době se v rámci Šťoury věnujeme převážně free-mailovým službám. Jedinou službou, která doposud unikala našemu ostře nabroušenému peru, bylo Centrum; jak už jsem však psal dříve, provozování free-mailu je natolik nevděčná činnost, že jednou musí dojít na každého. Tentokrát hlásí problémy právě Centrum.

Jak mi potvrdil Oldřich Bajer ze společnosti NetCentrum, free-mail Centra skutečně procházel poněkud nepříjemným obdobím. Podle jeho vlastních slov zaznamenali minulý týden dva výpadky, konkrétně ve čtvrtek a v pátek; první zpráva o tom, že Centrum přechodně nefunguje, mi však od jednoho z našich čtenářů dorazila už v pondělí a během týdne následovaly další.

Podle Bajera se problém objevil v databázi mailů, která až doposud fungovala vcelku bez potíží. Nešlo však naštěstí o nic fatálního, jako byla třeba nedávná havárie Email.cz, takže k žádné ztrátě uložených dopisů nedošlo. Celá věc se projevovala tak, že se uživatelům například ve výpisu o doručené poště zobrazoval určitý počet nových zpráv, ačkoliv tam ve skutečnosti žádné nové zprávy nebyly. To samozřejmě s vysokou pravděpodobností bylo jen projevem něčeho zásadnějšího.

BRAND24

V současné době by už měla být chyba odstraněna, pro nápravu bylo zvoleno období nejslabšího provozu, což je zhruba od jedné hodiny do čtyř hodin nad ránem – tenhle flám správcům Centra osobně příliš nezávidím. Paradoxem zůstává, že Centrum právě minulý týden prošlo posílením svého hardwaru – na stávku databáze však připraveno nebylo.

Marek Antoš

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).