Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Systém datových schránek byl dopoledne dvě hodiny nedostupný od x - A to kdyby si stat provozoval vlastni autoritu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 1. 2014 18:06

    x (neregistrovaný)

    A to kdyby si stat provozoval vlastni autoritu a oveckam vydal podpis v cene provozu ... tak by nestal 250Kc ... ale tak 2,5Kc ... z dani.

    Stejne tak kdyby si stat protozoval nejaky ten cluster mailserveru ... tak by to stalo maximalne jednotky mega rocne ... (sakumprask), ovcani by nemeli z 90% zadnej problem komunikovat pomoci toho mailu ... a zaroven neni problem garantovat dorucovani v ramci systemu. A to samo vcetne archivace "nazvzdy". Navic by nebyl zadny problem cokoli poslat (nalezite zasifrovane) do verejne site.

    Jenze to by se na tom dost tezko moh nekdo poradne napakovat.

  • 9. 1. 2014 19:04

    zdenda (neregistrovaný)

    Zatímco běžný e-mail je jak známo zadarmo, emal podepsaný elektronickým podpisem je takřka zadarmo (poplatek pro jednoho uživatele je asi 250 Kč ročně za neomezený počet) tak datová schránka stojí 19 Kč. Ty peníze platíme my všichni, neboť na státní správu jdou peníze z našich daní. Kde peníze končí? V kapsách těch, kteří tuhle blbinu vymysleli. Přinášejí nehorázné zisky například České poště, která ruší pobočky, taky na co je mít že!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).