Hlavní navigace

T.S.Bohemia koupila ostravskou firmu Alfa Computer

6. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vzniká tak skupina s konsolidovaným obchodním obratem 2,2 miliardy Kč. Kromě posílení své pozice v Česku plánuje firma i vstup na slovenský trh.

Společnost T.S.Bohemia koupí Alfa Computer posiluje svou pozici největšího internetového prodejce výpočetní techniky, elektroniky a domácích spotřebičů na Moravě. Obrat T.S.Bohemia činil v loňském roce 1,36 miliard Kč bez DPH. Akciová společnosti Alfa Computer dosáhla obratu na úrovni 830 milionů korun bez DPH.

Obratem přes 2,2 miliardy korun v internetovém prodeji v segmentu IT a bílé a černé techniky se stáváme dvojkou v této oblasti v rámci celé republiky, říká Lubomír Pešák, předseda představenstva T.S. Bohemia.

Od akvizice Alfa Computer si T.S. Bohemia slibuje významné zefektivnění a zrychlení logistických procesů a dodávky zboží zákazníkům. Převzetí Alfa Computer též předznamenává expanzi T.S Bohemia na slovenský trh. Kdy konkrétně na něj plánují vstoupit, zatím zástupci firmy ale neupřesnili.

cif 24 - early cena - média

Jen pro srovnání, lídr trhu, internetový prodejce počítačů a elektroniky Alza.cz dosáhl loni podle neauditovaných ekonomických výsledků obratu ve výši 7,651 miliardy korun. Částka ovšem zahrnuje obrat z prodeje ve všech segmentech produktů, které Alza.cz nabízí, nikoliv pouze ze segmentu výpočetní techniky a bílé a černé elektroniky. Ve výsledném obratu je navíc započítán i obrat slovenské pobočky.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).