Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku V čem je tarifní nabídka mobilních operátorů nedostatečná od :-) - Ano, určitě by se to zvlášť v oficiálních...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 12. 2009 1:10

    :-) (neregistrovaný)
    Ano, určitě by se to zvlášť v oficiálních textech očekávalo... Ale nazývat spratka dítětem jen pro to slovo samé je nejen pokrytecké, ale i nepřesné.

    Spratek je specifický druh dítěte - který tady řešíme především. V článku byly totiž zmíněny blokace po určitém limitu, nutnost prepaid karet jako ochrana přes zdrcujícím účtem za telefon atd. To jsou ochranné mechanizmy, které chrání rodiče před činností spratka!

    "Dítě" může mít normální tarif bez omezení a bude ho normálně používat, účty budou chodit ve standardní, většinou stálé, výši. Ale naopak spratek provolá tisíce bez ohledu na to, kdo to zaplatí, bude volat stále, dokud ho někdo nebo něco SILOU nezablokuje.

    To proto, že spratkovi chybí samoregulační mantinel a potřebuje mantinel vnější - buď těžkou ruku otce nebo technické omezení placených služeb.

    Ovšem netvrdím, že ze spratka nemůže vyrůst správný človek. Naopak jsem viděl na vlastní oči hodně případů, kdy ze spratka správným přístupem rodiče vytřískali slušného člověka.

    Pokud to nepřerůstá do nějakého extrémního násilí nebo týrání, tak opravdu nejlepší je ve vhodnou chvíli jedna přes držku zleva, druhá do sterea zprava!
  • 8. 12. 2009 17:51

    :-) (neregistrovaný)
    Pro děti je docela zajímavý tarif O2 Individual, za paušál 236Kč z něj může volat NEOMEZENĚ na 3 mobily z O2 nebo pevné linky :-) Jinak 7,02Kč za minutu a 2,98Kč za SMS.

    Což většině děcek vystačí - 1 číslo mama a zbytek dvě nejlepší kámošky/kámoši.

    A když bude spratek provolávat přespříliš, tak mu pěkně vezmete mobil a pomocí PIN2 (nebo PUK2) nastavíte vytáčení pevných čísel právě jen na ty 3, které má zdarma a má po p*deli!

    Vám se dovolá vždycky, svým nejlepším kamarádům taky a ten zbytek se se spratkem může bavit na fejzbůku nebo ájsíqjů :-))

    Ještě mu můžete nechat aktivovat Internet v Mobilu za 150,- a spratek tak může využívat komunitní sítě on-line a mobilně :-)

    Takže celkem Vás to vyjde na 386,- Kč a spratek s tím udělá docela dost, nemusíte ho stále hlídat a máte jistotu, že neprovolá ani korunu navíc! :-)
  • 8. 12. 2009 21:36

    VM (neregistrovaný)
    Bylo, ale myslím že má nějaké doma, a ví co píše...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).