Hlavní navigace

Názory k článku Telefónica O2 neuspěla ve sporu o mobilní televizi

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 9. 2007 14:52

    anonymní
    Předchozí příspěvek je výstup nějakého skriptu. Ve stejnou dobu se úplně stejné "příspěvky" objevily v diskuzích pod mnoha aktualitami.
  • 31. 8. 2007 12:51

    anonymní
    Tato aktualita vypouští spoustu důležitých detailů z původní zprávy na Aktuáně.cz a výsledný text nedává vůbec smysl. Jestli to někdo chce pochopit, tak ať si přečte originál.

    Celý problém je o tom, jestli internetové (respektive libovolné jiné datové) vysílání TV programu je "vysílání TV" ve smyslu zákona. RRTV tvrdí, že ano, O2 tvrdí, že ne. Stejný spor byl i o IPTV (tam se došlo k závěru, že to vysílání je - stejné jako u kabelovek - a operátoři musí mít příslušné licence).

    Evidentně rozhlasové vysílání po Internetu neni "vysílání rozhlasu" ve smyslu zákona. V tom aby se prase vyznalo. Nastala doba předefinovat pojmy v zákoně a dát je více do souladu s dnešní technologií (jako např. přenosy v datových sítích).

    Původní článek pomotává (a autor této převzaté aktuality Dobeš neopravuje) informaci o vysílání v rámci datové sítě (tedy to, co O2 dělal - zřejmě ve formátu 3GP nebo něco na ten způsob) a nově udělené licence pro "vysílání pro mobilní telefony".

    Už jsem to psal na tomto serveru minimálně 5x: DVB-H _NENÍ_ vysílání pro mobilní telefony. Že mobily mohou obsahovat DVB-H tuner je jedna věc, ale stejně tak ho obsahují i ty DVB-H přehrávače (vypadá to jako přenosný DVD přehrávač) a z něho si nikdo naprosto určitě nezatelefonuje! To je jako volat přes normální televizi - můžete do ní ječet a na dálkovém ovládači zadávat telefonní číslo jak chcete, ale nikdy se nikomu nedovoláte.
  • 1. 9. 2007 14:32

    Jaivan (neregistrovaný)
    Vše co jste zde napsal jsou jen Vaše smyšlenky, nepravdy a lži! Jste prolhaný a slizký had vážený pane, svými dojmy budíte posměch u fundovaných odborníků a diskutérů!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).